8 entry daha
  • alkolun zehirli bir madde oldugunu soylemeye gerek yok sanirim. dolayisiyla tum zehirler gibi, vucuda giren alkol de disari atilmaya calisilir.

    vucut, kana karismis olan alkolun bobreklere olabildigince az zarar vermesi icin bol miktarda su ile karistirarak bosaltma yoluna gider. savunma mekanizmasinin birinci onceligi var olan tehlikeyi olabildigince cabuk yok etmek oldugundan, vucudumuz bu sirada olusan su kaybini onemsemez. dolayisiyla bunu yaparken buyuk miktarda su kaybederiz.

    iste bu alkol nedeniyle olusan dehidrasyon'u en aza indirmek icin alkol alimi sonrasinda bolca su icmek, ya da ornegin 1 kadeh raki icerken beraberinde 2-3 bardak su tuketmek gerekir. alkolle birlikte icilen su, alkolun sarhosluk etkisini belirgin bir sekilde azaltirken, ayni zamanda bobreklerinizin de tez vakitte islevini kaybetmesine engel olur. yukarida yazdigim gibi, bobreklerin alkolu atabilmek icin bolca suya ihtiyaci vardir.

    eger suyu ickinizle beraber degil de, daha sonra icerseniz sarhoslugu azaltmak gibi bir etkisi olmayacaktir. bunun tek yarari dehidrasyonu azaltmak olur. ki bu bile bobrekleriniz icin cok faydali bir davranistir...
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap