9 entry daha
  • her yerde bulabileceğiniz bilgileri yazmak istemiyorum. daha çok nasıl çalışmalar yapabilirsiniz bunları yazmak istiyorum. hiç bilmeyenler için özetleyecek olursak kalp çakrası iki göğsümüzün ortasında omurga hattında bulunur. rengi yeşil ve pembedir. ben yeşili daha çok içselleştirdiğim için daha çok yeşil rengi ile çalışıyorum.

    kalp çakrasının konuları ;

    * sevgi, eril/dişil denge, şefkat, fedakarlık, affetme.

    kalp çakrası az çalıştığında;

    - yargılama, hem kendini hem de başkalarını sert eleştiri, empati yoksunluğu, narsizm, bağ kurma korkusu, kin tutma, depresyona meyilli olmak.

    kalp çakrası çok çalıştığında;

    - kıskançlık, kibir, haset, bağımlılık, kendini feda etme, sınırlarını belirleyememe, kurban psikolojisi.

    kalp çakrası dengede ise;

    - şefkatli, koşulsuz sevgi verebilen, dengede yaşam, empati, kendini sevme, affetme ve kabul verme.

    kalp çakrasının dengesizleşmesine sebep olan konular;

    - keder, büyük bir kayıp/ölüm, taciz, ihanet, sürekli eleştirilme ve yargılanma, sevgisiz büyüme, terk edilme korkusu, yalnız kalma korkusu.

    kalp çakrasını dengeye getirmek için yapılabilecek çalışmalar;

    1) şükretmek. bunu dini bir durum ve ağız alışkanlığı gibi düşünmeyin. size yabancı kaynak ile geldim. detayını merak ediyorsanız okuyabilirsiniz. bilimsel olarak da kanıtlanmış. her gün yatmadan bir deftere 10 tane şükrünüzü yazın. o gün içinde yaptığınız, yaşadığınız her şey olur. lezzetli bir kahve içmişsinizdir bugün lezzetli bir kahve içtim şükürler olsun diyebilirsiniz. uzun zamandır konuşmadığınız arkadaşınız aramıştır bunun için şükredebilirsiniz gibi. başta inanmayabilirsiniz, kalbiniz ve zihniniz ikna olmayabilir ama devam ettikçe o şükür hissi aura alanınıza yayılacaktır.

    2) yeşil renk kıyafetler giyebilirsiniz. bana uygun bir ton bulamadığım için hala yeşil bir kıyafetim yok. çevrenizde yeşil renk objeler bulundurabilirsiniz.

    3) affetmek...önce kendiniz sonra herkesi. affedemediğiniz her an şunu düşünün "bunun bana ne faydası var?" affetmiyorum ee ne oldu? bununla ilgili her yerde örnek çalışma bulabilirsiniz. en temeli gözünüzü kapatın ilgili kişiyi karşınızda hayal edin ya da karşınıza oymuş gibi varsayacağınız obje koyun. "sen bana bunları bunları yaptın ama ben bu yükle yaşamak istemiyorum. bana öğrettiklerin için teşekkür ederim. seni affediyorum. teşekkür ediyorum." gibi kendi sözlerinizle çalışma yapabilirsiniz. bir diğer çalışma yazmak. tüm detaylarıyla olayları yazın. burada toprak enerjisini aktif etmek için kurşun kalem kullanmanızı öneriyorum. sonra yakın. 5 temmuz tarihinde ay tutulması var, bu tip çalışmaları dolunay enerjisi ile yapmak ekstra destekleyici olacaktır.

    4) theta healing de temel bir meditasyon var. bunu detaylandırmam mümkün değil. ama gözünüzü kapatın ve sağ elinizde yeşil ışıktan oluşmuş bir küre olduğunu düşünün. ve elinizi kalp çakrasına getirip saat yönünde döndürerek yeşil ışığın kalbinize dolduğunu hayal edin. psikolojide imajinasyon her şeydir. yapabildiğiniz kadar uzun süre yapmanızı öneriyorum.

    5) gül yağı ile kalp çakranıza masaj yapabilirsiniz. buhurdanlığa damlatıp kokusunu içinize çekebilirsiniz.

    6) olumlama cümleleri kullanabilirsiniz. benim ene sevdiğim ve odamda olan cümle "beni sevmeye açan tüm yaşadıklarıma minnettarım. buradan size uygun bir olumlama seçip her gün okuyabilirsiniz.

    7) yüksek frekanslı müzikler dinlemek. sevdiğim birkaç örneği bırakacağım. saatlerce dinlemenize gerek yok. sadece müzik dinleyerek çakra açamazsınız bunu destekleyici olarak kullanmanızı öneriyorum. 1 2

    8) çocuklarla vakit geçirmek, koşulsuz sevgi vermek, ihtiyacı olan kişilere yardım etmek. karma ve çakra eylemler ile gelişir.

    doğal taşlar ile ilgili yazmadım. sadece taş kullanarak, üzerinizde taşıyarak enerjinizi dengeleyemezsiniz. ama çok isterseniz pembe kuvars ve yeşim taşlarını kullanabilirsiniz.

    aklıma bir şey gelirse listeye ilave ederim. dün gece tamamlayamadan yattığım için bugün işlerimi erteleyip yazmak istedim. ay düğümleri bilgiyi paylaşma aksında olduğu için bilgiyi paylaşmak gerekiyor. umarım birilerine katkı olabilirim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap