7 entry daha
  • özellikle elektronik müzik dünyasını takip etmek için baktığım boomkat'da (http://www.boomkat.com/) karşıma çıkmış, selda bağcan'ın 1976 tarihli ilk albümü!

    "finders keepers [selda'yı basan plak şirketi - gyl] batı dünyasının daha önce hiç görmediği değerli hazineleri bulup çıkarmayı, türk radikal folk şarkıcısı selda bağcan'ın 1976 tarihli bu müthiş albümüyle sürdürüyor."

    diye başlıyor albümün sitedeki değerlendirmesi. devam ediyor: "buradaki müzik politik, onu anlıyoruz, ama çoğumuz türkçe bilmediğine göre kendimizi müziğin kendisine bırakmamız gerekiyor. bu da -ne mutludur ki- hiç zor bir şey değil. (...) açıkça söyleyelim, bu müziği sadece dinlemek bile ona bağlanmak için yeterli." değerlendirmede bağcan'ın müziğinin eş derecede deneysel ve saf orta doğu popu olduğu; folk, psych, rock, prog ve proto-electronica öğeleri de içerdiği söyleniyor.

    değerlendimenin tümü için bkz: http://www.boomkat.com/item.cfm?id=24477

    bunları okuyunca, 30 sene önce bu topraklarda yapılan müziğin dünyanın başka bir yerinde keşfedilmesinden ve hâlâ değerli bulunmasından kültürel bir gurur duyduğumu itiraf etmeliyim.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap