3 entry daha
  • "kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun."(hadis-i şerif / buhari)

    "kadınları güzellikleri için nikahlamayınız, olur ki güzellikleri ahlakça düşmelerine sebep olur. onları malları içinde nikahlamayın, zira malları azgınlıklarına yol açabilir. kadınları dindarlıktan dolayı nikahlayın. şüphesiz dindar olan yırtık elbiseli bir cariye (böyle olmayanlardan) daha üstündür."(hadis-i şerif / ibn-i mace)

    "iman etmedikleri sürece allah'a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. allah'a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü'min bir cariye allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. iman etmedikleri sürece allah'a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. allah'a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, allah'a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. onlar ateşe çağırırlar, allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. o, insanlara ayetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler."(bakara suresi, 221.ayet)
hesabın var mı? giriş yap