• bir saniye bile baymayan bir john woo filmi. neredeyse hiç yakındövüş sahnesi içermiyor ve hemen her saniye silahlar patlıyor. tüm bu aksiyonun yanırısıra filmin ilk dakikasından itibaren farkedilen bir duygu yoğunluğu var. ana karakter bizi sımsıkı kavrıyor ve kahramanın her hareketini destekliyor, her vardığı yargıyı doğru kabul ediyor hatta daha da temele inerek onunla nefes alıp veriyoruz.
    filmdeki duygusal yoğunluğu fazla olan sahneler gayet bayağı ve tatsızca klişe sebeplerden kaynaklanabiliyor, fakat yaratılmış atmosfer o kadar hoş ve yeteneklice nakşedilmiş ki analiz edip burun kıvıracak vakti bulamıyorsunuz; boğazınız düğümleniyor, gözleriniz doluveriyor.
    oyuncuların performanslarına da değinmeden geçmeyeyim. kocakafa chow yun fat resmen döktürüyor ve diğer rollerdeki çekik gözlü bey ve bayanlar da gayet iyi bence. ringudaki oyuncu -ki çinli olmasa da çekik gözlü kardeşlerimiz bunlar- performansları ne kadar kusma itkisi doğuruyorsa bu yapımdaki oyunculuklar da o derece sıcak ve başarılı kanımca.
  • from john woo aksiyona dair bir inceleme... bu adamın aksiyon kaleografisi denen şeyi-farklı açılar la elde ettiği kurgu anlayışı (işin içine ağır çekim de giriyo) ile eşzamanlı hareketler ve hepsinden ötesi zekice düşünülmüş sahneler... the killer woo nun gelişini bir obüs gibi patlatıyo..
  • melodram ve şiddet bu filmde koyun koyunadır. kör şarkıcı kız-kiralık katil aşkı vesaire... hikaye akar gider. güvercinler ve kilise olmazsa olmaz john woo teması olarak bu filmde de vardır.
  • lars ulrich'in what's in my bag kanalındaki röportajı vesilesiyle keşfettiğim john woo nun yönetmenliğini yaptığı aksiyon, suç, dram filmi.

    dönemine göre oldukça tatmin edici çatışma sahnelerinin eşliğinde ahlâk, adalet kavramlarının da irdelendiği eleştirilere açık da olsa oldukça iyi bir film.
  • chow yun fat'ın karizmatik bir isme sahip olmadan* karizmatik aksiyon kahramanı olduğu film. hong kong'dan bile 1989'da böyle süper filmler çıkarken bizlerin hala kaos örümcek ağı diye dandik şeylere maruz bırakılmamız...
  • 1989 tarihli aksiyon filmi;john woo tarafindan yonetilmistir,ve yine john woo'nun hard boiled'la sik sik karsilastirilan 1 yapimdir. tabiki unutulmaz kocakafa aktor chow yun fat esas oglandir.
  • tamamen klişelerle dolu bir aksiyon filmi. özellikle giriş cüneyt arkın'lı yeşilçam filmleri gibi. klasik john woo filmi ; bitmeyen kurşunlar ,ölmeyen kahramanlar,uçun adamlar her şey var.tabi bunların yanında maksimum aksiyon,unutulmaz sahneler ve karizmatik karakterler var.zaten uzakdoğu aksiyon filmlerini sevenler için en üst sıralarda olan filmlerden biri sanırım.bana göre lat sau san taam bundan daha iyiydi.yine de dediğim gibi aksiyon severler için klasik niteliğinde bir film olmalı. meraklısı için iyi film,benim gibi hikaye takıntılı olanlar için vasat. akılda kalıcı sahnelerinin hatırına ve yüksek aksiyon için yine de seyir keyfi var.
  • güzel bir film. yalnız komiserin ilk takımı çizgili pijama gibi. o zamanlar(1989) doğal tabii.
  • aksiyon için bugün klişe/eskitilmiş görünenin bir ilk yapanı oluyor. bu da onlardan. aksiyon kısmı "proto john wick"; tabii double tap, efendime diyeyim, mozambique drill falan yok, kişi başı yarım şarjör. güzeldi, ya. sonunda da beklemiyordum ama üzüldüm yani.
  • 89 yapımı koreli john wick diyebilirim. le samourai filminden etkilenenler arasında gösteriliyordu. evet etkilenmişler. karizma olmaya çalışan başrol tetikçi, gözleri görmeyen şarkıcı kız, polis tarafından deşifre edildi diye mafya tarafından öldürülmeye çalışılma hikayesi falan ama normalde tetikçinin bir plan dahilinde gizlice hareket etmesi gerekirken taktik maktik yok bam bam bam gidiyor. özellikle ses efektleri yeşilçam nostaljisi yaşattı. film boyunca yaklaşık 500 kişi falan öldüğü için ve hepsine en az 4 5 mermi sıktığı için 2000 civarı dıkşın diye ses duyuluyor. alnının ortasından vurduğu adamı sonrasında omzundan ve sırtından vuruyor o derece mermi israfı. kendisini öldürmeye gelen arkadaşının öldüremeyince bir anda fedaisi olması, polisin katille kanka olması, polisin katilin sevgilisine anlamsız yanlamaları, vurulan yardımcı rollerin ölmeden önce epey iş yapması derken senaryo mantık hataları ile dolu. aksiyon sahneleri çok uzun tutulduğu için duyguları gösterme açısından zayıf kalıyor. beğenmedim.
hesabın var mı? giriş yap