3 entry daha
  • bir saniye bile baymayan bir john woo filmi. neredeyse hiç yakındövüş sahnesi içermiyor ve hemen her saniye silahlar patlıyor. tüm bu aksiyonun yanırısıra filmin ilk dakikasından itibaren farkedilen bir duygu yoğunluğu var. ana karakter bizi sımsıkı kavrıyor ve kahramanın her hareketini destekliyor, her vardığı yargıyı doğru kabul ediyor hatta daha da temele inerek onunla nefes alıp veriyoruz.
    filmdeki duygusal yoğunluğu fazla olan sahneler gayet bayağı ve tatsızca klişe sebeplerden kaynaklanabiliyor, fakat yaratılmış atmosfer o kadar hoş ve yeteneklice nakşedilmiş ki analiz edip burun kıvıracak vakti bulamıyorsunuz; boğazınız düğümleniyor, gözleriniz doluveriyor.
    oyuncuların performanslarına da değinmeden geçmeyeyim. kocakafa chow yun fat resmen döktürüyor ve diğer rollerdeki çekik gözlü bey ve bayanlar da gayet iyi bence. ringudaki oyuncu -ki çinli olmasa da çekik gözlü kardeşlerimiz bunlar- performansları ne kadar kusma itkisi doğuruyorsa bu yapımdaki oyunculuklar da o derece sıcak ve başarılı kanımca.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap