• konserinde "in a$agiya papaz" diye bagiran bi seyirciye "getir de anani vaftiz ediyim o zaman" diyen insan.
  • cem karaca 1976'da trt'de yasaklanıyor ve bir gazeteye ropörtaj verip bu şekilde fotoğraf çektirip şunları diyor "böyle bir kıyafetle hiçbir trt yöneticisi beni reddedemez davet alırsam şaşırmayın” görsel görsel

    cem karaca'nın türk rock tarihin en iyi şarkılarından biri olan tamirci çırağı'nın kapağında bakırköy sahil yolu üzerinde murat tamirhanesinde çalışmakta olan mehmet ali isimli gerçek bir araba tamircisidir. görsel
    kapak fotoğrafı çekiminden bir fotoğraf: görsel

    görsel barış manço ve cem karaca çok iyi arkadaşlardır, bu arkadaşlarını ve güzel bir sohbeti izlemek isteyenleri buraya alabiliriz.

    görsel erol büyükburç ile cem karaca, toto karaca sayesinde cem karaca henüz lise dönemindeyken tanışıyorlar. (isteyene video) bu fotoğraf da 1971 yılı yılbaşından.

    görsel selda bağcan ve cem karaca da iyi arkadaşlardır gençliklerinden beri birbirlerini epeyce etkilemişlerdir. darbeden sonra araları biraz açıldığı düşünülmüştür ama 99 yılındaki bindik bir alamete albümünde cevaplarını verdiler diye düşünüyorum.

    görsel 1976'da levent kırca da cem karaca gibi trt'de yasaklandı, bu fotoğraf ikisinin çıktığı turneden

    görsel cem karaca oğlu emrah henüz 3 yaşındayken almanya'ya gittiğinde 80 darbesi oluyor ve ne yazık ki vatan haini ilan edilip vatandaşlıktan atılıyor. 3 yaşından 11 yaşına kadar çocuğundan ayrı kalıyor ne yazık ki.

    görsel ahmet kaya (bkz: #86128866)

    görsel orhan gencebay (bkz: #27768551)

    görsel alber camus cem
    görsel che guevara cem
    görsel haylaz cem
    görsel bad boy cem
    görsel efelerin efesi cem
    görsel efelerin efesi cem 2

    sevgili cem karaca en sevdiğim sanatçıdır, biraz da arşiv olsun diye bu güzel fotoğrafları buraya atıyorum.
  • turkiyenin en iyi seslerinden birine sahip olan asmis muzisyen.
  • ayrı bir sevdiğim, hürmetle andığım dünya çapında büyük vokalimiz, müzisyen. ölüm yıl dönümü olan bugün, yolumuz kaderin cilvesiyle tarihî sultanahmet köftecisi'ne düştü. (selim usta. 1920'de tezçakın ailesinin açtığı, 70 küsur yıldır ailece müşterisi olduğumuz orijinal sultanahmet köftecisi'nden bahsediyorum.) gidenler bilirler, 100 yılı devirmiş bu çizgisini hiç bozmayan müessesenin dört bir duvarında orada köfte yemiş sanatçıların vb. fotoğrafları ve yazıları vardır. bu vesikaların en dikkat çekici olanlarından biri cem karaca'nınkidir. neden mi, yazayım, hatta görselini de ekleyeyim, siz karar verin:

    "sultan ahmet'in şahsen kendisi bu köfteden yedi mi bilmem, ama ben yedim ve kendimi sultan ahmet gibi hissettim." cem karaca, 12.10.1992.

    buram buram cem karaca kokan bu anlamlı yazı, bir diğer kıymettar sanatçımız yıldırım gürses'in güzel el yazısının yanında arz-ı endam eder. artık onu da andığımızda paylaşırız.

    merhaba gençler ve her zaman genç kalanlar!
  • bugün debe'ye de giren bir entry'de yavuz plak tarafından çıkacak yeni plağının reklamı yapılan sanatçı. yazar arkadaşımız plak dünyasının pek içinde olmadığından haliyle bu plak onu epey heyecanlandırmış. lakin tavsiyem odur ki almayın bu plağı.

    yavuz plak, cem karaca'nın şarkılarını türlü kombinasyonlar halinde toplayıp toplayıp cd haline getiren ve hiçbir kronolojik özen göstermeyen bir firma. genelde de işi bilmeyenlerin duasını ve parasını toplar. bakın bu albümde 1 mayıs (işçi marşı) yazmışlar ilk şarkıya. adamlar o kadar özensiz ki cem karaca'nın 1 mayıs ve işçi marşı adıyla iki farklı şarkısı olduğunu, üstelik bu şarkılardan işçi marşı'nın kendi yapımları olan bir albümden çıktığının farkında değil. 1 mayıs'ın diğer adı işçi marşı değil. işçi marşı'nın da diğer adı 1 mayıs değil. her iki şarkının da diğer adı yok zaten. albümdeki kalan 9 şarkı da rastgele seçilmiş popüler cem karaca şarkıları. aynı firma zaten ölümsüzler adıyla iki farklı plak yaptı bu şarkılardan. bu üçüncü oluyor yani. ilk değil.

    peki, olsun yine de bu şarkıları plaktan dinlemek istiyoruz diyorsanız belirteyim bu plaklar yavuz plak'ın master bantlardan analog kayıtları değil. kendi çıkardıkları cd'lerden eksik ve arızalı kayıtlardan oluşturuluyor. sizin o leş dediğiniz yurtdışı baskılar (pharaway-guerssen'den çıkan teşekkürleriyle ve parka hariç) ise master bantlardan titizlikle kaydedilen plaklar. türkiye'de emre plak ve yavuz plak baskılı plakları alıp da plaktan müzik dinliyorum zannedeceğinize yurtdışı baskılarını almalısınız. üstünde 1 mayıs (işçi marşı) gibi cahilce yazılar da yoktur o plaklarda. aslında en iyisi dönem plaklarını toplayın diyeceğim ama bu pahalılıkta zor iş o.

    size ilginç bir bilgi: tamirci çırağı'nı 40 saniye eksik dinliyorsunuz. çıkmış hiçbir plakta ya da cd'de bu şarkının tam hali mevcut değil. çünkü bütün toplama albümlerde şarkının yavuz plak tarafından best of-1 albümü için kesilen versiyonu kaydedilmiş. bu şarkıyı tam haliyle dinlemek istiyorsanız dönem baskı 45'liğini ya da parka albümünün dönem baskısını bulmak zorundasınız.
  • "solcular dışladı beni... herkes birinci içsin diyorlar. neden herkes birinci içsin ki? kimsenin aklına herkes filtreli cigara içsin demek gelmiyor. ben deyince kafaları karıştı."
    şu 1 satırla yer etmiştir gönlümde.
    solcuların solculuğa bakışını daha iyi anlatacak bir satır bilmiyorum ben.
  • "ben hala sosyal demokratim.haa,80 oncesi kadar ciddi miyim,hayir..zaten artik yapmamiz gereken bunlari birakip asgari mu$tereklerde birle$erek,hep beraber olmamizdir"

    sevilesi bir insan.
  • 1900lu yillarin sonlarindan bir ani:
    yer bodrum, mekan barlar sokagi. cem karaca onun orasi bunun burasi gibi adi olan bir barin onunden gecmektedir. orada oturup icenlerden zilzurna sarho$ biri, cem karaca'yi gorunce sevindirik olur ve $u diyalog ya$anir.
    - cem karaca, hi$$$t, cem karaca, ceiiimmkaracagggg
    -...
    - cemkaraca, cemkaraca, laaan, cegmkaracaaaggggg, bi baksana
    - ...
    - cemkaraca, gelsegne bidakkkha sen buraya.
    en sonunda cem baba dayanamaz:
    - bana mi diosun lan dalyarak?
    sarho$umuz tirsar, susar. oyku biter.
  • görsel

    soldan sağa: selçuk ural, meriç başaran ve cem karaca, suna artun ve selçuk alagöz, kamuran akkor ve vasfi uçaroğlu; florya plajı'nda.
  • eskiden cem karaca gibi adamlar vardı, toplum sorunlarına değinen, allah'dan bahseden. şimdilerde sinan akçıl ve sinan akçıl vari dinleyiciler türedi.
hesabın var mı? giriş yap