943 entry daha
  • bugün debe'ye de giren bir entry'de yavuz plak tarafından çıkacak yeni plağının reklamı yapılan sanatçı. yazar arkadaşımız plak dünyasının pek içinde olmadığından haliyle bu plak onu epey heyecanlandırmış. lakin tavsiyem odur ki almayın bu plağı.

    yavuz plak, cem karaca'nın şarkılarını türlü kombinasyonlar halinde toplayıp toplayıp cd haline getiren ve hiçbir kronolojik özen göstermeyen bir firma. genelde de işi bilmeyenlerin duasını ve parasını toplar. bakın bu albümde 1 mayıs (işçi marşı) yazmışlar ilk şarkıya. adamlar o kadar özensiz ki cem karaca'nın 1 mayıs ve işçi marşı adıyla iki farklı şarkısı olduğunu, üstelik bu şarkılardan işçi marşı'nın kendi yapımları olan bir albümden çıktığının farkında değil. 1 mayıs'ın diğer adı işçi marşı değil. işçi marşı'nın da diğer adı 1 mayıs değil. her iki şarkının da diğer adı yok zaten. albümdeki kalan 9 şarkı da rastgele seçilmiş popüler cem karaca şarkıları. aynı firma zaten ölümsüzler adıyla iki farklı plak yaptı bu şarkılardan. bu üçüncü oluyor yani. ilk değil.

    peki, olsun yine de bu şarkıları plaktan dinlemek istiyoruz diyorsanız belirteyim bu plaklar yavuz plak'ın master bantlardan analog kayıtları değil. kendi çıkardıkları cd'lerden eksik ve arızalı kayıtlardan oluşturuluyor. sizin o leş dediğiniz yurtdışı baskılar (pharaway-guerssen'den çıkan teşekkürleriyle ve parka hariç) ise master bantlardan titizlikle kaydedilen plaklar. türkiye'de emre plak ve yavuz plak baskılı plakları alıp da plaktan müzik dinliyorum zannedeceğinize yurtdışı baskılarını almalısınız. üstünde 1 mayıs (işçi marşı) gibi cahilce yazılar da yoktur o plaklarda. aslında en iyisi dönem plaklarını toplayın diyeceğim ama bu pahalılıkta zor iş o.

    size ilginç bir bilgi: tamirci çırağı'nı 40 saniye eksik dinliyorsunuz. çıkmış hiçbir plakta ya da cd'de bu şarkının tam hali mevcut değil. çünkü bütün toplama albümlerde şarkının yavuz plak tarafından best of-1 albümü için kesilen versiyonu kaydedilmiş. bu şarkıyı tam haliyle dinlemek istiyorsanız dönem baskı 45'liğini ya da parka albümünün dönem baskısını bulmak zorundasınız.
356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap