hesabın var mı? giriş yap

  • niye adım atsın yahu. ona git buna gel iyi alışmışsınız. bir sen gel bakalım, hayatında hiç risk aldın mı acaba. bu riski al bakalım. riski al ve sonuçlarıyla yaşa bakalım. bakalım o kadar böbürlenebilecek misin sonrasında. hadi bir dene.

    edit: dertler derya olmuş.

  • aslinda aciklamasi cok basit fakat herkes ithalat uzmani degil memlekette o yuzden kisaca anlatayim;

    araba fiyatlari uzerindeki vergi oranlari aleni sekilde ortadadir. (kdv, otv, otv'li fiyatin kdv orani derken normal liste fiyati + vergiler seklinde size aciklama yapilir.) bu yuzden bilirsiniz arabanin neden avrupaya gore pahali oldugunu.

    genel itibariyle tekstil urunlerinde sizin bilmediginiz ama urunler gumruk noktalarina daha ulasmadan evraklar uzerinden vergi oranlari cikar. ekseriyetle made in china tekstil urunlerine minimum %40 vergi odenir. anti damping (yerel ureticiyi korumak icin ek vergi) belirli urun tipleri ya da tekstil karisimlarina getirilen ek vergi ve verginin vergisi derken ortalama %80 - %90 oraninda ek maliyetle ancak cekebilirsiniz urunu gumrukten.

    kim ceker urunu? distributor ceker. bir de bu adamlarin operasyon maliyetleri, kira, personel, yatirim maliyeti vs vs derken; minimum kar marjiyla bile satmak isteseler bile ister istemez usa ya da eu bolge fiyatlari ile ayni arabalarda oldugu gibi fiyat farki olusur.

    peki neden usa' de ucuz? orada gumruk vergisi yok mu? evet var! ama markanin sahibi ve ureticisi olan firma zaten usa merkezli. peki uretim maliyeti hakkinda bilgimiz var mi? tabii ki yok. sadece tahmin etmeye calisabiliriz. sunu rahatlikla soyleyebilirim ki o bahsettiginiz 20-30 usd dolari fiyatla bile sattiginda markanin sahibi yine para kazanir hem de tum masraflarini da karsilayarak. en kotu ihtimal stok maliyetine girmemek icin bile basabas noktasinda satar yine satar. neden? el-cevap : nakit akisi saglamak. (asortisi kirik, sadece buyuk ya da kucuk bedenlerin kaldigi/satilmadigi, sezonu gecmis urunu neden bekletsin ki rafta)

    birlesik arap emirlikleri ve daha 2018 ocak ayinda hayatlarin ilk kez sadece %5 kdv yi ilk kez gormus suudi arabistan gibi sifir vergi ulkeleri kiyaslarsaniz uzulursunuz. zira bu ulke distributorleri asiri yuksek adetli alim yaparlar. cunku sadece kendileri satabilirler markali urunleri. devlet destekli olduklarindan da zararina bile satabilirler istedikleri her urunu. bu ayri bir arastirma ve tartisma konusu.

    iyi ki kisaca anlatayim dedim mq. neyse. her seyi bilmek zorunda degiliz ama ben de merak ettigim icin arastirip okumustum gumruk mevzuatlarini.

    ez cumle marka marka marka. eger global bir markaniz yoksa ve hem uretip hem pazarlamasini yapmazsaniz vatandasiniz kendine bir mont alirken bir tanede devletine almis olur.

    not : ithalatci degilim.

  • acımasız falan değiliz . sadece salak değiliz.

    sizce de tesadüf mü bunca şey ? düğün ertlendi üstüne bebek düştü.

    kadın bizi donunda sallar bir kendinize gelin.

  • sınır ihlali yapmak. kendi sınırına girilmesine izin vermek ya da karşı tarafın sınırını zorlamak. her iki şekliyle de hata

  • birgün sedat'la kanzuk dürümcüde bi'şeyler yiyorlar ve bir yandan da hararetli hararetli sözlüğün ticari itibari ve sansür konusunu tartışıyorlarmış. bir türlü aralarında sorunu çözemedikleri için, ikinci dürüm siparişlerini getiren garsona sormaya karar vermişler.

    neyse garson gelmiş. sedat dönmüş ve demiş ki,

    - hey garson şimdi sana, bir şirket yüzünden 1.300 yazarı uçuracağımı, 6.400 entryi sansürleyeceğimi, 150 başlığı tamamen sileceğimi ve şu ayranı da yere dökeceğimi söylesem ne dersin?

    - iyi de ayranı niye döktün aq :/

    cevabını alınca kanzuk'a dönmüş ve demiş ki,

    - dostum sana sözlükte sansürün kimsenin sikinde olmayacağını söylemiştim...

  • diğer bazı ülkelerde olduğu gibi, fransa'nın da orijinal bayrağı bir azize aitti. fransa'nın ilk bayrağı st. denis (bkz: saint denis) bayrağıdır ve bu bayrağın da özel bir adı vardır; oriflamme. latincede altın ateş anlamına gelen aurea flammadan türemiştir. (bkz: oriflamme/#60169524) bu bayrak şu anki fransa bayrağı gibi dikdörtgen değil, ucunda 3 ile 5 arasında değişen sivri uçlar vardır. yani aslında bayraktan ziyade, bizim şu an flama dediğimiz şeye daha çok benzeyen bir şey. tamamen kırmızı ipekten yapılmış, üzerinde hiçbir dekor olmayan, bir köşesinde 3 - 5 sivri uç bulunan düz bir flama. daha sonra bu düz, kırmızı flama, üzerine sarı bir güneş ve sarı güneş ışınları ile süslendi. arkadaki kırmızı fon, kafası kesilen st. denis'in kanını sembolize ediyor. frenk imparatoru charlemagne'in bu bayrağı kutsal topraklara taşıdığı ve onu kendi kişisel bayrağı yaptığı rivayet edilir. ama bayrağın kraliyet ailesinin bayrağı olarak ilk defa kullanılması 1124 civarlarında 6. luis zamanındadır.

    ilk fransa bayrağı

    1328 zamanı, 4. philip'in üç erkek çocuğunun ölmesi ve geride sadece kadın varislerin kalması sebebiyle capetian hanedanı soyu tükendi ve valois hanedanı tahtı devraldı. valois hanedanının arması mavi bir arkaplanda 3 zambaktan oluşuyordu. bu arma yeni fransa bayrağının esin kaynağı oldu. bourbon hanedanı tahtı devraldığında ise, arka planı, hanedanı onurlandırmak için beyaz olarak belirleyip zambakları olduğu gibi bıraktılar.

    1365 - 1792 arası kullanılan fransa bayrağı

    günümüzde kullanılan fransa bayrağında kullanılan renklerin pozisyonu ve sembolizm ile ilgili birkaç teori var. renklerin, ihtilal zamanı ortaya çıkan bir rozetten etkilendiğine inanılıyor. kırmızı ve mavi paris'in renkleriydi ve paris'in armasında da kullanılıyordu; mavi st. martin ile, kırmızı saint denis ile ilişkilendiriliyordu. beyaz ise kraliyeti simgeliyordu. beyazın ortada olması ise halkın monarşi ile kontrol edilmesini simgeliyor. diğer teori, amerika devrimcilerinden ilham aldıklarını iddia ediyor. başka bir teori ise, üç renkli dizaynın hollanda bayrağı dizaynından etkilendiğini iddia ediyor.

    üç renkli dizayn ilk defa 1790'da fransız donanmasında kanton olarak kullanıldı. kanton, bir bayrağın sol üstteki dörtte birlik kesimine verilen isimdir. abd bayrağındaki yıldızlı bölüm, kanton'dur mesela. birleşik krallığın bayrağı da birleşik krallığa bağlı ülkelerde halen kullanılmakta; avustralya, yeni zelanda. bu ülkelere ait donanma gemilerinde kullanılan kanton ingiltere bayrağıdır o yüzden.

    daha sonra french national convention olarak bilinen meclis, 1794'te bu bayrağı fransa'nın ulusal bayrağı ilan etti. ama o zaman bu yasaya onay verilmedi. en başta fransız donanması monarşinin beyaz arka planlı bayrağı kullanmak istiyordu. ihtilal sırasında bayrak nadiren kullanıldı. günümüzde kullanılan fransa bayrağı, donanmada 1812'ye kadar kullanılmadı.

    yalnız bu kullanım da pek uzun sürmedi. 1815'te napolyon tahtan indirildi ve bourbon hanedanı tahtı geri aldı. arka planı beyaz olan bayrak geri geldi. bundan 15 yıl sonra 1830'da temmuz devrimi gerçekleşti. vatandaş kral olarak tabir edilen louis philippe tahta oturdu. louis philippe, bourbon kralının uzaktan kuzeniydi. üç renkli fransız bayrağını geri getirdi. ve bayrak o günden beri kullanılmakta.

    bugün o renklerin, birçok fransız vatandaşın kalbinde hala yankılanan devrimle ilişkili idealler olan "özgürlük, eşitlik, kardeşlik" anlamına geldiği söyleniyor. başka bir teori ise, bayrak renklerden mavi, tarihleri; beyaz, umutlarını; kırmızı ise, atalarının kanlarını sembolize ediyor.

    kaynakça:
    1) fransa bayrağı - wikipedia
    2) fransa bayrağı - britannica
    3) oriflamme
    4) fransa bayrağının tarihi
    5) fransa bayrağı - sea & do france

  • atatürk'ü kullanıp para kazanmaya doymamış birinin yeni hedesi.

    bununla sürekli allah ve bilmem ne diye kitap çıkaran adamlar arasında cidden ne fark var?

  • isin icinde baska bir is olmasi kuvvetle muhtemel gibi gorunuyor.
    kimse el kadar bebeyi bagaja yatirmaz. ayrica arac doblo tarzi bir arac, onca kisi bagaj acilinca hic mi duymamis ya da gormemis? esas incelenmesi gereken o aractaki herkes. kimbilir bebegin basina neler geldi...