• columbia pahali degil turkiye pahali. ayrica aptal gibi ona turkiye de o parayi verende varmis bunu da ogrenmis olduk.

    edit : aptal gibi dedim ama insanlara hakaret etmeyelim (kendim asla vermem bu parayı). yurt dışından buraya ürün getirip bizi kazıklayanlardan almayın arkadaşım bakın herkes burada nasıl aldığının yöntemini yazmış.
  • pahallı ürün görmek istiyorsanız son zamanlarda bir beymen e girin derim. 8000 tl ye kazak var.
    ve en ilginci bunu alan da var.
    ama tabi aslında konu pahalılık değil, maalesef biz artık fakiriz ülke olarak.
  • şirket kendisine bir tüketici kitlesi seçmiş ve bu kitlenin belli bir maddi seviyenin üzerinde olmasını istiyor beymen gibi... siz mağazasından almayacaksanız açacağınız bu başlıklar sadece bedavadan şirketin reklamını yapmanıza yol açar ve emin olun ki o belli bir maddi seviyeye sahip olan kitle de o üründen alır bir şekilde. siyasetçiler, üst düzey bürokratlar, otel sahipleri, zengin müteahhitler , özel hastanelerde çalışan doktorlar, özelde çalışan avukatlar, büyük firmalarda çalışan mühendisler , galeri kuyumcu sahipleri ve onların aileleri hedef kitlesidir burada. kriz var diyenler şunu bilmeli ki kriz orta ve küçük gelirliler için var, zenginin serveti daha da katlanıyor kriz ortamında. ve bu firmalarda onlara yönelik çalışıyor.
  • 1 senedir ayakkabısını giyiyorum hala tek bi çiziği söküğü yok. elimde 3 tane sweat i var ve gerçekten kaliteli.
  • marka okuma ücretini eklemişler sanırım.. (bkz: sayaç okuma bedeli)

    bir de kimi mont modellerinde(columbia markasında da da olabilir bu modeller) uzay teknolojilerinde bulunan özel maddeler var ve çok düşük soğuklarda bile sıcak tutuyormuş.. hafif üstelikde çünkü uzaya çıkarken en düşük ağırlığı seçiyorlar maddelerde. mesela titanyum ama çelik gene de belli yerlerde kullanılıyor uzay mekiğinde veya roketlerde.. yuri gagarin'in bu yüzden titanyumdan heykeli yapılmış (bunun önemine binaen ) ve gerçek boyutundan düşük yapmışlar o dönem çok pahalı madde olduğu için *

    gene de bir monta 5 bin küsür tl bence çok, araba mı alıyoruz yahu..
  • insanın amerika'daki fiyatları görünce burada alası gelmiyor allah'tan ailemizde sık sık abd'ye giden var da kışın sıcak sıcak giyiniyoruz, yağmurda ıslanmıyoruz, buzda kaymıyoruz. ciddi anlamda amerika ile türkiye fiyatları arasında döviz kuru bahane edilemeyecek kadar uçurum var.. demek ki bu markayı türkiye'ye getiren firma; yani türkler yine türkleri düdüklüyor. şöyle örnek vereyim en basitinden türkiye'de 300 küsur tl fiyatı olan polar ceket, abd mağazasında 10 dolar... günümüz döviz kuru ile hesaplayınca bizdeki etiket fiyatına denk gelen firmalar ise bu grupta north face ve under armour; hani şimdilerde amerika'dan alayım ucuz olur olmuyor bunlarda ilginçtir. özetle columbia türkiye'den alınmaz dubai fiyatları bile daha ucuz çöpe atacak paranız yoksa almayın.
  • urunun abd fiyati 450 dolar. bu aradaki farki vergiyle falan aciklayabilen varsa gelsin hakkaten.
  • sirkülatif ve aceleci tüketim anlayışıdır.

    her şey çok hızlı değişiyor, ortaya çıkan bir ürünün yerini bir üst modelinin alması artık aylar haftalar içerisinde gerçekleşebiliyor, hal böyle olunca değişen koşullara ayak uydurmaya çalışan yönünü şaşırmış bir toplum ortaya çıkıyor. vesselam tavuğun da şaşkınken sikileni makbul olduğu için, böyle bir tabldot ile karşılaşıyor olabiliriz zannımca.

    kaynak; (bkz: götüm)
  • manu ya sponsor olduktan sonra fiyatlar katlandı. ayakkabısını çabuk eskittim ama montu cidden efsane. incecik mont ama deli sıcak tutuyor. belki benzer özellikte decathlonda vardır. her bi bokun muadilini yapmışlar bunun da vardır.
hesabın var mı? giriş yap