• puşi, pet şişe ve çakmaktan sonra vatanın bölünmesine yarayan yeni bir silah türü.

    (bkz: b1 vitamini ile vatanı bölmek)
    (bkz: feleknas uca)
  • baklagiller, kabuklu yemişler, tohumlar, tam tahıllar, kahvaltılık mısır gevrekleri ve ekmekte bulunan b vitamini türüdür.
  • ölüm oruçları ve açlık grevleri sırasında kullanımı sonraki müdahale açısından kritik olan vitamin. ilk müdahalenin etkili ve doğru olması için kullanılıp kullanılmadığıni muhakkak bilmek gerekiyor.

    siyasi iktidarın eylemcilere yönelik "yiyorlar" demelerinin sebebi de bu vitaminin eylem sürecini uzatmasiyla ilgili bu arada.
  • b1 vitamini (tiamin), vücudun karbonhidratları enerji olarak kullanmasını sağlar. glikoz metabolizması için gereklidir ve sinir, kas ve kalp fonksiyonlarında önemli bir rol oynar. b1 vitamini, b kompleksinin tüm vitaminleri gibi suda çözünen bir vitamindir.
  • (bkz: tiamin)
  • adrenal yorgunluk durumu vuku bulduğunda vücudun en çok nemalandığı vitamindir efendim.
    senelerdir ara ara çeşitli yaptığım araştırmalara ve alt-üst ettiğim makalelere göre vücudun enerji regülasyonunda ve sinir sisteminde etken olan bileşen olması sebepli; eksikliğinde oluşan uyku zorluğu, kronik yorgunluk, iştahın kapanması, sindirim bozuklukları (ki bu bence çok önemli, zira sindirim sistemi = ikinci beyin klişesi büyük bir gerçeklik taşımakta) mental zorluklara da yelken açacağından depresyon, anksiyete, stres bazlı bozukluklar ortaya çıkması muhtemel.

    (bkz: impending doom sendromu)

    -takviye edilmesi oldukça makuldür. zira suda çözüldüğünden mütevellit bol bol su içiyorsanız idrar yolu ve terleme yolu ile fazlasını rahatlıkla dışarı atabilirsiniz. yoğun fiziksel aktiviteler içeren bir yaşam tarzınız varsa hele, bazen hacı hüoop beni unuttun demesi muhtemeldir. (bkz: overtraining)
    -ciğer, yumurta ve et gibi b komplekslerini fazla bulunduran gıdaların düzenli tüketimi de fayda sağlayacaktır. (şu gıdaları düzenli tüketin derken içim kan ağlıyor ekonominin sıçıklığı ve alım gücünün düşüşü yüzünden, o ayrı mesele)
    -bitkisel olarak ise portakal, baklagiller, kompleks tahıllar, karnabahar iyi birer kaynak olabilir.
    -bir de gıda mayası isimli (bkz: nutritional yeast) takviye edebileceğiniz bir çeşit konsantre ve yenilebilir maya mevcuttur ki bunda gırla bulunur ve protein yönünden de oldukça zengindir.
  • açlık grevlerinin wernicke-korsakoff sendromu ile neticelenmemesini sağlayan vitaminmiş.

    (bkz: açlık grevi)

    http://m.t24.com.tr/…onlandirma-nasil-olmali,407665
  • 96’daki ölüm orucunda kullanılmamıştır.wernicke korsakoff sendromu 30. günden sonra kendisini göstermiş 50. günden sonra ölümler başlamıştır.
  • eksikliğinde kardiyomyopatiye ve disfoniye yol açabilen vitamindir.
  • su da çözülen b vitaminlerinden birisidir. tüketilen gıdaların enerjiye dönüşmesinde büyük rol oynar bu sebeple fazla alındığında uykusuzluğa neden olur.
    b1 vitaminin bir diğer adı "tiamin" dir.

    tiamin bulunan gıdaları ise, maya, kabuklu meyveler, fındık ve tahıl olarak sıralayabiliriz.

    b1 vitamininin eksikliği ise ; tırnaklarda kırılmalar ve çatlamalar
    -vücutta çıkan aknelere
    -deri üzerinde tahriş ve kızarıklığa
    -dil ucunda yanma, kızarmaya ve kötü hafızaya neden olur.

    yukarıda sözü geçen gıdaların dışında, eczanelerde satılan (bkz: benexol b12) kompleksinin içindede 250 mg miktarında bulunmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap