• malum ses kayıtları çıktığında sergilemiş olduğu duruş ile büyük bir müzisyen olduğu kadar adam gibi adam olduğunu hepimize ispatlamış üstat. ışıklar içinde uyu, sevdiklerine sadece ünlü değil, aynı zamanda onurlu bir soyadı bıraktın...

    hangi ses kayıtları olduğu anlaşılmamış, gelen mesajlar üzerine video
  • sen onca sene kaliteli işler yap, herkesin saygıyla söz ettiği bir duayen ol, ölünce ilk akla gelen şey gonca vuslateri olsun. şaka gibi. mutlu musun gonca?
  • "ses taklit edilebilir bir şey değildir. öyle olsaydı güvenlik konularında ayırıcı olmazdı. sesin sahibini tanıyan sistemler var" demiştir.
  • yavuz hırsızların olduğu iddia edilen ses kayıtlarının doğruluğunu ispatlamasıyla ses teknolojisindeki donanımını da göstermiştir üstad. suçluların ceza çektiğini göremeden öldü.
  • tübitak'ın yayınladığı " tapeler hece hece montajlanmıştır." raporunun teknik detaylarını istediği tc kimlik numarası kayıtlardan silinmiştir. yani kısaca tübitak'a soru sorduğu için vatandaşlıktan çıkartılmış gibi bir şey olmuştur. içinde bulunduğumuz durumun ne kadar vahim olduğunu gözlerimizin önüne sermiştir.
  • öldüğünü az önce tesadüfen öğrendim, akşamlara kadar uyuyup üzerine yola çıkmak böyle şeylere yol açıyor ne yazık ki. buraya basitçe "büyük müzisyendi, huzur içinde uyusun" yazıp gitmek istemiyorum.

    küçüklükten beri müziğe karşı bir ilgim var, bir yerden sonra bu ilgime doğru bir adım atmaya karar verdim. (bu kararı büyük ölçüde benim yerime ailem verdi.) piyanoydu, gitardı derken müziğin büyüsüne kapıldım bir anda. gençlik ateşiyle birbiriyle anlaşamayan insanlardan oluşan metal grupları kurduk, ufak sahnelere çıkıp kendimizi rezil ettik. sonra müzik yarışmaları çıktı ortaya. orada ne yaptığımızın bilincindeydik artık. sonra lise bitti, üniversitede çoğu insan bu gruplarla devam etse de ben kendimi içime kapattığım için yapamadım, bir yerlere bağlayamadım kendimi, sonuçta yalnız da kaldım. hem müzik işinde hem de sosyal hayatta.

    bu yalnızlıktan güç alarak evde kendi kendime müzik yapmaya başladım. önce gitarla yapılan kirli kayıtlar, sonra eklenen arayüzler, bir mobil klavye derken çok çok ufak çaplı bir stüdyom oldu. nasıl müzik beni içine çektiyse küçüklüğümde, ben de onu içime çektim ve kendimden bir şeyler vererek yeni müzikler yarattım.

    işte tam bu zamanlarda attila abinin bir videosuna denk geldim. birisine bir şarkıyı anlatıyor, bir yandan dinliyor, bir yandan konuşuyor. kendi kendime o gün "bu adam müziği duymuyor, görüyor resmen" dedim, o şok halim geçmedi bir süre. ve o şok hali beni biraz daha çekti müziğin içine. teşekkür ederim attila abi, sadece müziklerinle değil, bir bakışınla bile amatör de olsa bir müzisyen adayının hayatına farklı bir yön verdin.

    huzur içinde uyusun, sevenlerine, ailesine sabırlar.
  • dünya nüfusu arttıkça, "insan" sayısı azalıyor. birçok kişinin hayatına dokunmuş; büyük insan, büyük müzisyendi. mekanı cennet olsun.
  • güzel adamdı. güzel insandı. iyi müzisyen ve besteciydi. tanırdım ve çok severdim. kanserle cebelleşirken ve kısmen ayağa kalkmışken yine çalışıyordu, mesam'da yine görev almak istiyordu. kimselerin listesinde gösterilmemişken yine de seçilmişti. çünkü onu seven, anlayan ve destek veren bir güzel kitle hala vardı. birikimi müthişti. besteleri ve düzenlemelerini bir kenara koyalım hele, çok yakın dönemde bir takım yolsuzluklarla ilgili ses dosyalarına devlet kurumu (tubitak) "gerçek olduğuna inanmıyoruz" açıklaması yapabilmişken, o; "hayır, bunlar gerçek sesler ve kurmaca değil" demişti bir ses mühendisi olarak. ve aklı başında olan herkes bu insanın dediğini referans almıştı o zamanlarda. çünkü o'na hem "inanmışlardı" hem de güvenmişlerdi, bilim ve akıl'ın rafa kaldırıldığı bir dönemde hem de...

    "firuze" ya da "sevda" şarkısının sahibi gitmedi aramızdan. yana yakıla bunu yapmayalım, ölü sevici olmayalım anlayıp bilmeden...aslında biz kimi kaybettik diye yazmaya çalıştım. yiten şeyler hep değerlerimiz, özümüzden şeyler...ergüder yoldaş ve attila özdemiroğlu....ikisi de ankara'lı değerli müzisyenlerdi. bir şeyler bırakıp gittiler, unutulmayacak, yeri doldurulmayacak şeyler ama. ya biz? biz nerdeyiz? onları anarken bile saygıda kusur etmeyelim bari. bugün anıp, yarın unutmayalım.

    anısı ve eserleri önünde saygıyla eğiliyorum üstadımın. rahmet üzerine olsun....
  • ne garip son 2 haftadır 70'lerin şarkılarına, aranjmanlarına takılmıştım; daha çok da şu şarkının orjinali neymiş, nasılmış gibisinden bi merakla, (ekşi ve youtube sağolsun)

    ama yolum bi şekilde mutlaka atilla özdemiroğluna çıkıyordu, ya şarkının düzenlemesi ona aitdi ya da bestesi, merakla okumaya başladım hakkındakileri,

    bir dahi çocuk hikayesi, bir eline ne verirsen çalan müzisyen tipolojisi, piyasanın içinde kalıp her istediğini yapan bağımsız bir yapımcı, çalıştığı kadınları aşkla seven sonra da evlenen, ama biriyle evliyken ötekine aşık olan bir erkek, kadim ortağı şanar yurdatapan ile hem türkiye pop müzik tarihine geçen şarkılara, hem de barışa kardeşliğe dair projelere imza atan bir müzisyen,

    gerçekten türkçe sözlü hafif batı müziğinden pop müziğe geçişin mimarlarından birini kaybettik,

    hiy
  • istatiksel bir bilgi olarak;
    aktrist olarak başrolünü en çok müjde ar'ın oynadığı (göl, şalvar davası, fahriye abla, dul bir kadın, adı vasfiye, asılacak kadın, kupa kızı, teyzem, kaçamak, afife jale, arabesk ve ağır roman)
    aktör olarak başrolünü en çok şener şen'in oynadığı (şalvar davası, züğürt ağa, muhsin bey, arabesk, aşk filmlerinin unutulmaz yönetmeni ve gölge oyunu) filmler ,yönetmen olarak en çok çalıştığı kişiler ise yılmaz güney, atıf yılmaz, başar sabuncu ve ömer kavur olan müzik adamı.
hesabın var mı? giriş yap