• kendi kendinin beynini skerken bi baskasinin da skmesine izin vermemek.. baskasina odaklanamamak... kendinden baska birine ihtiyaç duymamak... kendi dünyanda mutlu oldugunu ve kurdugun dünayadan çikmak istemedigini farketmek..
    insanlari hayatindan cikarmadan önce ve cikardiktan sonra, hakkinda kurulan cümleler arasindaki 7 farki farketmek.. paylastigini sandigin zamanin, aslinda harcadigin zaman oldugunu idrak etmek.. kendini unuttugun için yalniz oldugunu farketmek.. o öyle bi insan diyil dedigin herkesin, öyle bi insan oldugunu göstermesi neticesinde göt olmak.. yikanmak.. dezenfekte olmak.. kendini hatirlamak.. sadece kendinleyken yanliz olmadigini farketmek..
    herhangi birinin kulak acitan sesi yerine, kendini dinlemek.. baska birilerinin kendi hayatina irili ufakli engeller koymasina engel olmak.. sohbet ettigin insanlarin doyurmamasi.. doyuran muhabbetlerde ise esprinin eksik olmasi.. akabinde gelen sikicilik..
    kimileri hayatina susarak es verirken, kurdugun diyaloglari mola niyetine hesaplamak.. ayirdigin dakkalarin sekmemesine özen göstermek..
    güncel diyaloglardan uzak kalmak.. naber diyememek .. hiç bir yere ait hissetmemek kendini.. hiç kimsenin dünyasina girememek.. etkilenememek dolayisiyla tepkilenememek..
    kimseyi merak etmemek... herhangi bi kimse hakkinda yorum yapicak kadar ilgilenmemek.. hislerinin körelmesi.. kimseyi sevememek ama ayni zamanda kizamamak..
    kendini anlatma stresi yasamamak.. sidik yaristirmamak hayatla.. kisa ve net cümleler kurmak.. kendi kendine konusmak ve kendine kendini anlatmak.. kendini tanimak.. kendini her geçen gün daha fazla sevmek.. kimseyi aramamak..
  • nuckols, antisosyallik konusunda şöyle buyurmaktadır: "güçlü antisosyal özellikleri olan zengin ve başarılı işadamları sıklıkla model olarak gösterilmektedir. prototipik antisosyal kişi eğer davranışı yüzünden yasal bir takibata uğramamışsa tüketim kapitalizminin olduğu bir dünyada gayet iyi işlev gösterebilir. bir karakter sarrafıdır ve bilgisini diğer insanları suistimal etmek için kullanır. kurbanları ancak uzun bir zaman geçtikten sonra başlarına ne geldiğini anlarlar. iş ortamında çok başarılı ve agresif olan ama altında çalışan insanlara dünyayı zindan eden, aile ilişkileri aşırı derecede fırtınalı gizli antisosyaller, bugünün iş hayatının neredeyse vazgeçilmez öğeleridirler. antisosyal, batılı kapitalist toplumların çok değer verdiği reklamı, kendisini topluma sevdirmek için başarıyla kullanır ve satış tamamlandığında maskesini indirerek gerçek yüzünü gösterir, insanlarla arasına mesafe koyar, soğuk bir tutum takınır. tipik antisosyal, bu özelliklerini toplumun yasadışı saydığı işlere yatıran bir kriminaldir. peki gerçekten de tüm antisosyaller kriminal midir? smith (1978) bunun böyle olmadığını, toplumun yüksek sosyo-ekonomik seviyelerinde yer tutmuş olan antisosyallerin daha alttakilere göre daha az suç işlediklerini ya da adalet sistemine daha az yakalandıklarını belirtmektedir. benzin istasyonlarını soyan fakir, bankaların içini boşaltan zengin antisosyalden hiç de daha fazla antisosyal değildir; ama kanun ilkini daha kolay yakalayıp cezalandırmaktadır."
  • asosyal demek değildir, o manada kullanmayın, insanı delirtmeyin.
  • toplumumuzda genellikle yalnizlikla karistirilir
  • ne hikmetse, medyanin bilgisayar ile birazcik ucundan kiyisindan her bireye yapistirmaya calistigi anlamsiz sifattir bu. hatta bu kendini bilmezlere gore, ola ki bir sekilde bilgisayar konulu bir basariya imza atmissaniz, antisosyalligi toplum dusmanligina cevirmis meze yapmissinizdir haberiniz yoktur.

    oysa ki sadece eksi sozluk incelendigi takdirde bile, sosyalligin dibine vurmus hatta suyunu cikarmis insanlardan olustugu gorulebilir.
  • 'genellikle toplumu zkiim bana bişey olmasın' diyen tiplerdir.
  • antisosyal sosyalleşmek isteyemeyen birey değildir. antisosyal sosyalleşmeye karşı olan bireydir. vandallığa varan seviyelerde sosyal düzenin düşmanı da olabiliyorlar.

    (bkz: unabomber)
  • topluma aykırı kişilik bozukluğudur. siklikla asosyal ile karistirilir. bu ikisini birbiriyle karistirmayanlara ödül veriyorlarmis. yarim ekmek marti döner ve ayran.

    antisosyal kişiler genelde toplum içine karismislardir ancak toplum normlariyla uyumsuzdurlar. asosyaller gibi kendilerini toplumdan soyutlamamislardir. ikisi arasindaki en belirgin kistas; antisosyal kisilerin davranışlarınin toplum beklentilerine ters düşmesidir. süperego yoksunlugu belirgindir. antisosyal kelimesindeki anti eki aykırılık, karşıtlık belirtir.

    hem kendilerine hem de cevrelerine zarar verme egiliminde olurlar. tehlikelidirler.

    sosyopatlar ve psikopatlar antisosyal kisilik bozuklugu gösterirler.
  • sosyal tutumlu. çünkü insan diyaloglarının yüzde 90'ı posadır. sen hiç bıdı bıdı dinleyen rockstar gördün mü? insanlardan alacağını alır ve uzaklaşır.
  • kendini fazla mükemmel hissetmenin yada aşağılık kompleksinin bir sonucu.mükemmelliyetçilik aşağılık kompleksine sebep olabileceği gibi tam tersi de olabilir..
hesabın var mı? giriş yap