• iki, üç hafta gerçekten de bir şeyleri hatırlamakta zorlanıyorsunuz bu hastalıkta ama işin güzel tarafı-sanırım bana denk geldi- eskisi kadar kafaya takamıyorsunuz bazı olayları. bir nevi doğal prozac uygulaması. hani birini mi çok sevdin? 'ohoo unut gitsin' komutu geliyor direkt. sınav mı var yakında? o da neymiş 'koy gözüne rahvan gitsin be abi!' moduna giriyorsunuz. dolayısıyla kişilik değişikliği gözüküyor. mesela gerçekten çok neşeli bir insan olup çıkıyorsunuz. ama bazen 'acaba öldüm mü de bu kadar mutluyum?' demekten de kendini alamıyorsun, o da apayrı bir felsefik konu.
  • hiponatremi de yapıyor hem de en dirençlisinden. uygunsuz adh sendromu dediğimiz hasta ensefalit çıktı iyi mi? ben şok, ben iptal.
  • 2016'ya yoğun bakımda girmeme sebebiyet vermiş hastalıktır. 2016 3. ayında yoğun bakımdan çıktım ve o zaman bu zamandır eski halime dönmeye çalışıyorum. trakeostomiyle tanıştım sekresyon nedir öğrendim. yoğun bakımda hemşire ve hasta bakıcıların ne kadar şuursuzca davrandığını gördüm (bir kısmı tenzih ediyorum). her neyse hastane ismi verip dallandırıp budaklanmasını istemediğimden işbu entryi yazmamın sebebine geliyorum.

    hastalığımın 2. senesi biterken hala "ms" harici bu alanda doyurucu bir bilgi olmamasıdır. hastalığa yakalanmış insanlara ve ailelerin moral motivasyon ve zarar gören nöronların toparlaması koordinasyon ve fizik tedavi süreçlerine destek olma gayesi de güder. çoğu doktora ansafalit dediğimde bile suratıma bön bön baktığını gördüğünüzde de içinizden bir şeyler harekete geçmek isteği doğar. çaresizliğinizi başkası da yaşasın istemezsiniz.

    uykusuzluğum 3. güne devrolduğu için şimdilik burda nokta koyuyorum, entry editlenecek..

    (bkz: acute disseminated encephalomyelitis) (bkz: adem) (bkz: demiyelizan)

    not: çevresinde bu hastalığı geçirmiş veya geçiren biri varsa yeşillendirin..
  • merkezi sinir sisteminin virüslerden gelen hastalıklarına verilen ismidir. şiddetki baş ağrısı, düşük tansiyon, ense sertliği ve yüksek ateş gibi belirtilerle başlar. bu hastalığa sebep veren virüsler kabakulak, herpes simplex, enfluenza, enfeksiyoz hepatit ve enfeksiyoz mononükleozdir.
  • 2002 temmuz’unda cuma namazı farzı öncesi camide kendini göstermiş rahatsızlık.
    farz için ayağa kalkarken, kalkamadım. gözlerim çakmak çakmak oldu. gerisi yok.
    bayılıp düşmüşüm.
    cemaat namazı bitirdikten sonra benimle ilgilenmiş.
    bu arada bu cami şehir camisi değil.
    ilçe hastanesi okmeydanı ssk’ya sevk etmiş.
    iki gün sonra sabah vakti gözlerimi hastane odasında açtım.
    20 gün tedavi sonrası taburcu.

    ansefalit virüs kaynaklı bir hastalık. bu virüsü ya her gün duş aldığım köy suyundan ya da köylüye beleş diye sık gidilen halk plajından kaptım.

    bu rahatsızlık benim beyin arızalarım milatıdır.
    diğerleri için; (bkz: epilepsi)
    (bkz: serebral vaskulit)
    beyin kanaması
  • herpes ensefaliti en sık temporal lobda görülür.hsv-1 ensefaliti en sık viral ensefalit.nekrozitan hemorajik ensefalit yapar.ted.'de iv asiklovir veririz.

    cmv ensefaliti ependimal hc tutulumu yapar.hemorajik nekrozitan ventriküloensefalit yaparlar.
  • en ölümcül ensefalit hsv-1'in yaptığı temporal lob ensefalitidir.hafıza kaybıyla iyileşirler.ve olfaktör sinir aracılığıyla virüs taşınır oraya.
  • 2015 senesinde annemi 15 gün boyunca yoğun bakımda yatırmış hastalık. 3 hafta boyunca kimseyi tanıyamadı ve bilinci kapalıydı. ilk belirsi ile üç ayrı acile götürdükten sonra yaklaşık 15 saat sonra ensefalit teşhisi konulabildi. ilk tedavi bakırköy ruh ve sinirde yapılmıştı. hastalın teşhisi ardından hasta yoğun bakımda tutuluyor ve sürekli olarak ağır antibiyotikler ile kontrol altına alınıyor. baya bir riski olduğunu söylemişti doktor. kandaki crp oranı 1000 ve üstlerine kadar yükseliyor bu hastalık sırasında. zor hastalık ne diyeyim. çok kötü bir tecrübeydi hem bizim için hemde annem için.
  • belirtileri yüksek ateş,düşük tansiyon,şiddetli baş ağrısı,kusma ve bulantı olan bir beyin hastalığıdır.

    bardağın boş tarafı;

    -sinsi bir hastalıktır.uzun süre başka bir problem ile uğraşılırken,asıl sorun olaraktan birden süpriz yapabilir.
    -iki çeşidi vardır.ikisi de pek iyi sonuçlara gebe değildir.
    -kalıcı beyin problemleri,felç ve en önemlisi ölümle sonuçlanabilir.

    bardağın dolu tarafı;

    - birşeyleri beyninizden silmek istiyorsunuzdur,bunun için eternal sunshine of the spotless mindvari bir brain damage olayına girmenize gerek kalmıyor.gerçi herşeyin silinme ihtimali de var ama olsun.(anca bunu bulabildim dolu tarafa,bu da başarı )

    ayrıca,eğer hastalığınız virüslü ansefalit ise ve ilerlemişse,ameliyat olmanız gerekecektir (ki kesin çözüm değilmiş).

    bir hastanede dj olsaydım ve bir ansefalit hastası ameliyata gidiyor olsaydı, kesin olarak aşağıdaki parçayı çalardım;

    thom yorke - the eraser

    http://www.youtube.com/watch?v=h3mjl5yjxhu
  • maske kullanmayı bırakmamak lazım sözlük. pek yaygın şu sıra.

    hepatik ensefalit, letarjik ensefalit gibi türleri var.
hesabın var mı? giriş yap