• 80 milyonluk ülkeden aslında hiçbir spor branşında doğru dürüst bir sporcu çıkmamaktadır, sadece tenis değil.

    hadi genel anlamda spor tarafı kötü, eğitim genel kültürü falan iyi desek o da yok zaten.

    mal gibi insanların yaşadığı mal gibi bir ülke olmamızla açıklanabilir belki...
  • 80 milyon ülkeden düzgün çıkan kim var ki tenisçi çıkmadığına şaşırılsın.
  • (bkz: teog)

    size teog'da voleybol mu soracaklar diyen müdür gördüm la ben, daha ne olsun.
  • lan sanarsın her yer kortlar ile dolu. imkan bolmuş. bazı özel okullarda bile kort yok.
  • 80 milyonluk almanya'nin lisanslı sporcu sayisi = 30 milyon *

    80 milyonluk turkiye'nin lisansli sporcu sayisi 3,5 milyon.

    baska aciklamaya gerek var mi?
    var:

    yani senin potansiyel serena williams'in su an garson, cristiano ronaldo'n copcu olabilir. ve oyle de ölüp gidecekler cok buyuk potansiyellerine ragmen. cunku devletleri kesfedememis. baska islerle mesgulmus devlet...

    bizim oyuncu sectigimiz havuzun 10 katini yaratip cekiyor gelismis ulkeler. icinden haliyle iyi oyuncu cikma ihtimali daha fazla ki egitim ve altyapilari da bize gore iyi.

    biz insanlari neye tesvik ediyoruz? imamhatip, kuran kursu vs. din din din din din din din din din din din din din din din din...

    senden sporcu degil ama iyi imam cikar. cikar cocuklari pitir pitir arapca okusunlar bastan asagi. biz de onda birinci oluruz ne yapalim :)
  • üç tarafı denizle kaplı bir ülkeden, dünya çapında bir yüzücü çıkmamasından daha şaşırtıcı olmayan durum.
  • tenisin etek ya da şortla icra edilmesi türkiye'de muhafazakar ailelerde kız çocukları için bu sporu yasak kapsamına sokuyor. yüzme de aynı şekilde tabii.

    onun dışında anne babaların "elinde düzgün bir mesleğin olsun sporu hobi olarak da yaparsın" yaklaşımı çocukların değil tenis aşağı yukarı diğer bütün spor dallarından uzak olmasının başka bir sebebi.
  • bir ülkenin sporcu yetiştirmesi için iki şey elzem:
    1) eğitim
    2) spor kültürü

    türkiye'de durum 2/0. dağılabiliriz.

    sporu okullarda eğitimle bir arada yaptıramıyoruz. sadece iyi okullardaki şanslı çocuklar spora yönlendiriliyor onlar da lise/üniversite sınavlarına hazırlanmaları gerektiği zaman spordan çekilip alınıyor. zehir gibi çocuk topçu mu olsun şekerim!? doktor olsun.

    belgrad'a gitmiş olanlar bilir şehrin her yerinde halka açık tenis kortları, basket sahaları var. o djokovicler, ivanovicler, bjelicalar tarlada yetişmiyor. tenis malzemeleri masraflı bir spor değil. iki raket ve birkaç topu decathlon'da 100 liraya kapatırsın. ülkede tenisi zengin sporu gibi gösteren şey kortların az ve pahalı olması. şehirlerin için halka açık tenis kortları yapın da çocuklar oynasın, yetişsin diyeceğim ama orası otopark yapılır ne gerek var!?

    durum böyleyken de marsel ilhan papua yeni gineli rakibine ilk turda elendi.
hesabın var mı? giriş yap