• bu gece draft'ı takip etmeyi planlayanlar için ibretlik hizmet yapalım.

    öncelikle türkiye'de yayınlandığını sanmıyorum, ama espn'in yayınını bulmak en mantıklısı (ben de yayın arayacağım), bill simmons ve eski nba oyuncusu, kolej basketbolunu sonsuza dek değiştirmiş fab five'ta chris webber ve juwan howard ile oynamış jalen rose falan var, röportajları da bu sene belki de miami'ye şampiyonluğu getiren isim, bana göre son on yılın manu ginobili ve jason kidd ile birlikte en zeki oyuncusu shane battier yapacak.

    draft gece 2:30'da başlayacak, kolej basketbolunu takip etmeyen ama draft'ı izlemek isteyen varsa olabildiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

    nerlens noel (kentucky):

    şu an birinci sıradan seçilme ihtimali en yüksek isim. yıldız kalitesi açısından çok zayıf olacağı düşünülen bir draft'ta tavanı süper yıldız olan büyük ihtimalle tek oyuncu. pivot pozisyonunda oynuyor ama pozisyonu için bana göre çok güçsüz, boy dezavantajını ise zıplama yeteneğiyle kapatabiliyor. artıları alçak post defansı ve blok konusunda çok gelişmiş bir oyuncu, inanılmaz atletik, guard gibi koşabiliyor sağda solda; eksileri sene içinde bağlarını yırttı ve sezon açılışında büyük ihtimalle olamayacak, bunun dışında acl yırtığı çok ciddi bir sakatlık olduğundan dolayı eskisi gibi dönememesi söz konusu. ayrıca ofansif olarak gelişmeye cidden ihtiyaç duyuyor, hem sakat hem yetersiz halde bir takımı kurtarmak için kullanılırsa büyük hayal kırıklığı olur. cleveland birinci sırada seçmezse magic'te nikola vucevic, wizards'ta emeka okafor-nene ikilisi olduğundan dolayı charlotte'a düşebileceği konuşuluyor, ki yukarıdaki nedenden dolayı en kötü senaryo bu.

    en iyi senaryo: larry sanders'ın çok daha iyi versiyonu
    en kötü senaryo: theo ratliff, kelvin cato gibi şut bloklamak için takımda bulundurulan oyuncu

    alex len (maryland):

    son günlere gelindikçe bir anda yükselmeye başlayan, ve birinci sıradan seçilebileceği ciddi ciddi konuşulan bir isim. aslen ukraynalı, adı oleksiy hatta, bu isimli nba'de başka oynayan bir isim için oleksiy pecherov başlığına. yine pivot pozisyonunda oynuyor. şu an fena olmayan bir oyuncu, ama yükselmesinin sebebi inanılmaz olduğu söylenen potansiyeli. kendisini izlediğim birkaç kez alçak post'ta yaptıklarını çok beğendim, ayak hareketleri ve fake'leri gerçekten iyi. bunun dışında maryland guard pozisyonunda cidden sıkıntı yaşıyordu, bir çok kez bulduğu pozisyonlarda son pası indiremediler kendisine. daha iyi bir guard ile cidden tehlikeli bir isim olabilir boyalı alanda. artıları uzun mesafe şutunun ve ayak hareketlerinin iyi olması, ve sabırlı olunursa çok iyi bir uzuna dönüşebileceği. eksileri onun da nerlens noel kadar ciddi olmasa da 4-6 ay sahalardan uzak tutacak bir sakatlığı olması, bunun dışında 2.16 boyuna rağmen iyi ribaund alamaması ve defansif olarak çok üstün bir oyuncu olmaması.

    en iyi senaryo: brook lopez
    en kötü senaryo: darko milicic

    (aslında tam ikisi de değil şu an itibariyle, draft başladığında darko'nun olayı uzak mesafe şutuydu ama artık yok, ve brook lopez'den çok daha iyi şut atıyor. cidden her şey olabilir, kendisi pek görmediğim türden bir oyuncu)

    trey burke (michigan):

    aşırı, aşırı, çok, über beğendiğim bir adam. kazanmaya programlı, ihtiyaç duyulduğunda sorumluluk alan, bu sene march madness'ta (kolej basketbolunda şampiyonu belirleyen turnuva) büyük favori olmamasına rağmen takımını finale çıkarmış adam. kansas'a karşı son dakikalarda 8 sayıdan dönüp, şaka gibi bir uzaklıktan üçlüğü yazarak maçı uzatmaya götürdü, orada işi bitirdi.

    şu an bu yazıyı okuyorsanız izlemeden devam etmeyin son üçlüğü, http://www.youtube.com/watch?v=iplqb2pqo6g.

    neyse, oyun kurucu pozisyonunda oynuyor, artıları kazanan karakteri, sahayı bir general gibi yönetebiliyor, son dakikaların aranan adamı, üstün pas yeteneği, uzak mesafe şutu. eksileri pek yok gibi, ama çok aşırı bir potansiyeli yok, ve olduğu gibi kalabilir.

    en iyi senaryo: stephen curry (çok ciddiyim)
    en kötü senaryo: jameer nelson'ın 2009 hali

    ben mclemore (kansas):

    draft'taki en klasik tipteki oyuncu. geçen sene seçilen ve hiç fena bir çaylak sezonu geçirmeyen (gayet iyiydi hatta) bradley beal'ı hatırlatıyor. şutör guard pozisyonunda oynuyor. nba'e her sene geldiği söylenen tipten bir skorer, ne olduğunu zaman gösterecek, ama en kötü senaryosu bile kötü sayılmaz, o yüzden garanti bir seçime en yakın oyuncu şu an. artıları skorerlik yeteneği, uzun mesafe şutu, kendine şut yaratmak için çok akıllıca kullandığı perdelemeler, şut yeteneğinin dışında içeri drive da edebilmesini sağlayan atletizmi, kusursuz şut mekaniği (cidden bulup izleyin), şut hareketinin çok kısa süreli olması (bunun önemi de boş atış yakaladığında sonradan gelip şutunu bozabilecek defansın etkisini azaltması, jordan hamilton gibi isimler bundan fazlaca yararlanıyor, ama danny green'in nba'deki en uzun şut sürelerinden birine sahip olduğu düşünülürse büyük bir avantaj olduğu söylenemez). eksileri şutunu yaratmakta zayıf olması, pozisyonuna göre küçük olması, son saniyelerin pek adamı olmaması.

    en iyi senaryo: seattle supersonics ray allen
    en kötü senaryo: miami heat ray allen

    otto porter (georgetown):

    bana göre ilk sıradan cleveland'ın seçeceği insan. kyrie irving'in lebron gibi gitmemesi için etrafına düzgün bir takım kurmak zorunda olduklarının farkındalar, ve otto porter dion waiters gibi bir skorer'den sonra çok iyi bir adım. small forward pozisyonunda oynuyor. artıları şimdiden nba'de elit bir defans oyuncusu olabilecek olması, aşırı atletik olmasa da içeri drive edebilmesi, orta mesafe şutunun çok iyi olması. eksileri çok da atletik olmaması, nba basketboluna çok ters bir üniversite hücumunda (georgetown) oynamış olması, pozisyon için güçlenmesi gerektiği.

    en iyi senaryo: luol deng
    en kötü senaryo: tayshaun prince

    victor oladipo (indiana):

    ikinci sıradan orlando tarafından seçileceği söyleniyor. üniversiteye gelirken draft'ta seçilmesi beklenmiyordu, geçen sene belki ikinci round deniyordu, bu sene indiana muhteşem bir sezon geçirirken takımın asıl yıldızı olduğu sanılan cody zeller'ı (birazdan kendisine geliyorum) geçti draft sıralamalarında ve buraya kadar geldi. artıları otto porter gibi nba seviyesinde şimdiden elit sayılacak defansı, bunun dışında yine nba seviyesinde gayet iyi olan atletizmi, kısa boyuna rağmen atletizmi ve bitmek bilmeyen azmiyle çok feci topladığı ribaundlar. eksileri cidden rezil bir şutu olması, ve daha önemlisi kolejde atletizmiyle idare edebilse de nba için kısa olan boyu. çoğu insan tarafından luol deng'e/eski andre iguodala'ya benzediği söyleniyor, fakat ben başka bir örnek kullanacağım kendisi için.

    en iyi senaryo: steroide abanmış tony allen
    en kötü senaryo: steroid kullanımından yakalanıp kodein şurubu bağımlısı olan tony allen

    cody zeller (indiana)

    draft'ta cidden sevmediğim tek isim. öncelikle nba'de rezil olmanın birincil koşulu 7 feet üstü (2.13 metre oluyor) beyaz bir pivot kendisi. bunun dışında march madness'ta (kolej basketbolunun şampiyonu belirleyen turnuvası) favori olan takımı syracuse'a elenirken syracuse sadece fiziksel olarak onu sürekli zorlayacak kalıplı, azman birilerini koydu karşısına, o da felaket bir oyun geçirdi. nba'de bu tip oyuncudan bol şey yok. artıları ribaundlarda iyi, orta mesafe şutu ortalama üstü, alçak postta da fena değil, ama her şeyden önce deli efor sarf etmesi. eksileri saf atletizm konusunda rezil bir durumda olması, blok yeteneğinin olmaması, güçlü oyunculara karşı varlık gösterememesi, sert oyunculara karşı da varlık gösterememesi, boy avantajını kullanamaması. beğenmek pek mümkün değil.

    en iyi senaryo: çok, çok sikindirik bir lamarcus aldridge. beklentiyi yükseltmeyin, sadece stilleri benziyor.
    en kötü senaryo: rafael araujo. hatırlayan? yok mu?

    anthony bennett (unlv):

    yine beğendiğim oyunculardan. yukarıdaki cody zeller'ı hayattan bezdirecek azman tipi oyuncunun karşılığı. çok güçlü, buna rağmen %100'ünü her maç ortaya koyabiliyor, kolej basketbolunda önüne kim gelse dağıtıyordu, nba'de bunu yapabilmek için shaquille o'neal ayarında olmak lazım ama biraz zayıf biri karşısına gelirse dağıtabilecek potansiyelde. her şeyin ötesinde alçak postta yardım defansıyla kapatılmaya başlarsa kullanabileceği çok düzgün bir orta mesafe şutu var. eksileri boyunun pozisyonu için çok kısa olması, power forward-small forward kırmalarının genelde nba'de işe yaramamaları (bkz: marvin williams), defansta çok da iyi olmaması. aynı okuldan çıktıkları ve draft öncesi kendileri hakkında sürekli nba'e hazır bir bedenleri olduğu tekrarlandığı için larry johnson'a sıkça benzetiliyor.

    en iyi senaryo: dejuan blair'in ofansif olarak da iyi olanı (ki bu çok korkutucu bir kombinasyon)
    en kötü senaryo: dandik bir glen davis, daha iyi bir sean may

    buradan sonra biraz daha hızlı hızlı geçmeye çalışacağım.

    c.j. mccollum (lehigh):

    klasik combo guard, küçük okuldan geliyor, damian lillard (weber state) ve stephen curry (davidson) bu okullara yaklaşımı değiştirdiyse de temkinli olmakta fayda var, rakip kalitesi hep düşüktü.

    en iyi senaryo: brandon knight
    en kötü senaryo: jerryd bayless

    giannis antetokounmpo (yunanistan):

    öncelikle evet, bu gerçek ismi, afrika asıllı zenci yunan. katolik gay taşfırın ustası değil. acayip uzun kolları olan, yunan ikinci liginden gelen tamamen kapalı kutu bir isim. defansı iyi, çok atletik, potansiyel sonsuz diyorlar.

    en iyi senaryo: nicolas batum
    en kötü senaryo: luc mbah a moute

    kentavious caldwell-pope (georgia):

    saçma sapan şutlar denediğinden pek sevilmeyen bir şutör guard, şutunu yaratmakta, drive etmekte, uzun mesafede iyi, ama kafa çalışmıyor.

    en iyi senaryo: j.r. smith
    en kötü senaryo: nick young (bunda şaşırtıcı şekilde herkes hem fikir, üç ayrı analizde "en kötü nick young olur" yorumunu okudum)

    michael carter-williams (syracuse):

    pozisyonu için çok uzun boylu (6'6) bir point guard. pas dağıtmayı seven, fakat yarattığı fizik avantajını çok iyi kullanabilen bir oyuncu. her şey olabilir kendisinden, izlemek lazım.

    en iyi senaryo: tony wroten'ın nba 2k13'te birkaç yılda dönüştüğü ibretlik oyuncu
    en kötü senaryo: shaun livingston

    rudy gobert (fransa):

    bu da pek bilinmeyen bir isim. birkaç sene önce san antonio için çok ideal bir seçim olurdu. olayı 2.19 boyu, ve daha önemlisi şaka gibi 2.41 kulaç uzunluğu. 2.41 yao ming'den 12 santim daha uzun. şu an ne olur o da pek bilinmiyor, ama 2.41 kulaç uzunluğuyla en kötü kolunun üzerine 50 şişe su dizip ibretlik bir sucu çocuk olur.

    en iyi senaryo: 90'ların vince carter tarafından üzerinden smaç basılan ortalama pivotu
    en kötü senaryo: fab melo

    steven adams (pittsburgh):

    birkaç sene önce bu draft'ta ilk 5'ten seçileceği düşünülüyordu, olmayacak gibi. o da pivot. potansiyeli her şekilde yüksek bir isim, bir takım severse ilk 10'dan gidebilir.

    en iyi senaryo: özlenen eski tip pivot, defansı iyi, hücumu iyi sayılır, ribaund alabiliyor
    en kötü senaryo: cole aldrich (bunu bir yerde gördüm, daha fazla katılamazdım)

    shabazz muhammad (ucla):

    bir sene önce bu draft'ın tartışmasız birinci seçimi ve potansiyel süper yıldızı olduğu söyleniyordu, hatta başlığında entry'm var bir tane. üniversite için ucla'i seçti, ve sikimsonik bir yıl geçirdi, sorumluluktan kaçtı, atletizmini kullanamadı, o yüzden draft'ta 10-20 arasına düştü. potansiyeli hatrına biri seçer.

    en iyi senaryo: kendisinin de dediği gibi james harden (video buradan)
    en kötü senaryo: 2013 jason richardson (izlerken gözleriniz eriyebilir)

    kelly olynyk (gonzaga):

    ukrayna asıllı o da. gonzaga'dan nba'e gelmeye çalışıp yükseklerde seçilen son oyuncu unutulmaz adam morrison. takımların temkinli olacağı kesin, ama maç boyunca %100'ünü, verebilirse daha fazlasını veren tipte bir adam, beyaz uzunlara temkinli yaklaşsam da sevdiğim tipte bir oyuncu. gelip direkt katkı da sağlayabilir, nba'den geçmiş milyonlarca beyaz uzun bile olabilir.

    en iyi senaryo: final serisi görmüş ve orta mesafe şutu olan chris andersen
    en kötü senaryo: gregg popovich görmemiş tiago splitter

    acayip etki bırakacağını düşündüğüm biri şu an aklıma gelmiyor. istek oyuncu varsa bir iki şey yazabilirim izlediğim/okuduğum şeyler sayesinde. iki saatimi harcadım, eğer buraya kadar okuduysanız ve mesajla bir şeyler yazarsanız gayet memnun olurum. nba draft'ı süper şey.

    edit akbayram:

    birini daha yazmadan duramadım, draft'ta en beğendiğim isimlerden;

    jamaal franklin (san diego state):

    çok, çok acayip bir adam. şutör guard-small forward arası oynuyor ama geçen sene 40 dakikada 11.3 ribaund aldı. yanlış yazmadım, 1.3 değil, 11.3. boyu 6'5, yani james harden ile aynı boyda, o ise geçen sene aynı zamanda 4.9 ribaund aldı. daha önemlisi bu sene birinci sıradan gideceği düşünülen isimlerden nerlens noel, kendisi bir pivot, 40 dakika başına kendisinden 0.4 ribaund fazla, 11.7 ribaund aldı. san diego state çok da kötü rakiplerle oynayan bir üniversite değil. bunun bir açıklaması yok. koşan, top kovalayan, kendisinden 20 santim uzun adamlarla ribaund mücadelesine giren bir adam. kendisi bu nba finallerinin gizli yıldızlarından kawhi leonard ile aynı okuldan (gerçi artık ne kadar gizli bilinmez, nba'de en sevdiğim adamlardan). okuldan mıdır nedir, kawhi da özellikle final serisinde şaka gibi ribaund topladı, bir maçta yanılmıyorsam 16 ribaundu var.

    en iyi senaryo: bu kadar benzerlik tesadüf olamaz, kawhi leonard
    en kötü senaryo: çemberin üstünde oynayan ortalama bir oyuncu, darius miles en kötü örnek aklıma gelen
  • 2006 draft'ı nba tarihinin en kötülerinden biri kabul edilir ancak o zaman bile draft öncesi çok iyi bir draft olacağı düşünülüyordu. andrea bargnani şut atabilen bir 7-footer (2.13 metre oluyor) olarak nba'i sonsuza dek değiştirecekti, adam morrison nba'de eksikliği çekilen süper beyaz skorerdi, tyrus thomas'ın deli potansiyeli vardı, shelden williams... shelden williams amına koyayım ya. neyse, ilk beşte bunlar ve o draft'tan adam olan üç isimden biri lamarcus aldridge var (diğerleri brandon roy ve rajon rondo, çok isterseniz paul millsap)

    2013 draft'ı öncesi oluşan karamsar havayı görmek için 2000'e geri gitmek lazım. 2000 nba draft'ı tarihin açık ara en kötü draft'ı. kenyon martin, hidayet türkoğlu ve mike miller bu draft'ın ilk turunda seçilen en iyi oyuncular. kenyon martin nets'te jason kidd finale çıkıp inatla yenilirken basketbol oynamayı bilen diğer tek kişiydi, hido'yu tanıyoruz, mike miller nba finallerinde miami heat'te lebron'un içeri dalıp dışarı çıkardığı toplarda ceza şutlarını kesen 5 kişiden en beyaz olanı. eskiden jason kapono vardı ama o da yok. neyse dağıldık. (bu draft ile ilgili bir not daha, nba'de 90'larda luc longley, greg ostertag, shawn bradley gibi adamlarla hatırlayacağınız beyaz amerikan uzun furyası bu draft'ta seçilen korkunç facialar chris mihm, joel pryzbilla, mark madsen, jake voskuhl, jason collier (ikinci parantez, tam düzelmeye başlayan kariyeri trajik bir kalp problemiyle 2005 yılında hayatını kaybetmesiyle son bulmuştu, huzur içinde yatsın) ile tamamen bitti. bu sene cody zeller o günlere dönüş sağlayabilir gerçi.)

    bu draft ile ilgili en önemli olay şu. ilk round'da değil ama ikinci round'da, hatta 43. sırada, inanılmaz bir skorer ve eski bir all-star michael redd seçildi. 4. sıradan marcus fizer, 6. sıradan dermarr johnson'ın seçildiği draft'ta. bu draft nerlens noel'den başka yıldız potansiyeli taşıyan oyuncu barındırmıyor olabilir, ama her şey olur. belki anthony bennett çok acayip fiziği ve atletizmiyle yıldızlaşır, belki giannis antetokounmpo * sağı solu bloklayan, drive eden, her yıldızın korkulu rüyasına dönüşür. glen rice jr babasına benzer, rudy gobert 2.36 metrelik kulaç uzunluğuyla (yao ming'den on santim daha uzun) alçak post'u şu günlerin pivot yokluğunda kapatır. gider bu. belki de ben yanılırım, hiç biri adam olmaz.

    liseden gelirken acayip bir hype ile gelen shabazz muhammad bomboş bir adam çıkınca draft'ta yıldız eksikliği ortaya çıktı, ama her şey olur. trey burke'ü beğeniyorum mesela.

    takımlara bir nba sever olarak son çağrımı buradan yapayım, power forward-small forward kırması adamlar seçmeyi bırakın lan. marvin williams olmadı, joe alexander olmadı, derrick williams olmayacak gibi, yapmayın etmeyin. olabilecekleri en iyi şey josh smith, o da sağdan soldan el üstü orta mesafe atışlar yapıp kaçırmakla meşgul.

    saygılar. trey burke adam olur. cody zeller olmaz. unutmayın.
  • noel'in takım yöneticilerine "msglsnz glba ii drftlr" diye mesaj attığı draft.
  • hayatımda hiç bu kadar zayıf adamı draft'ta bir arada görmedim. ulan adamın boyu 7 feet, eni yarım feet. o ney la? eski center'lar ya da power forward'lar yok ligde kabul ediyorum ama bu kadar fiziksiz nasıl seçiliyorlar anlamadım. sakın bana "abi gençler gelişecekler" vs demeyin. sik kadar enleri var adamların, hepsi yan yana boyalı alanda dursalar gene yer kalır geçecek.

    biiiiiiiiiiiiiz karl malone'larlaaaa, alonzo mourning'lerleeee, charles barkley'lerle büyüdüüüüük, bunlaaaar bu vücutlarıylaaaaaa yapamaaazlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!!!

    hüloğ.
  • gecenin bahtsızlarına değinecek olursak 76ers ve bobcats taraftarları ile beraber bir umutla draft vardır diyerek cnn türk'ü açıp bekir bozdağ'ın nur yüzünü gören bendeniz gariban g.t.s.m.b ilk akıllara gelen isimler gibi görünüyor.
  • arkadaş gördüğüm en saçma draft oluyor.

    geçen sene bugünlerde shabazz muhammad diyorlardı bir numara için. sonra kolej için kötü bir sezon geçirdi, yaşı bir büyüdü. millet soğudu.
    sene başında ne alaka bilmiyorum cody zeller diyorlardı. hem beyaz hem de sıfır atletizmi görünce vazgeçtiler.
    sonra nerlens soel dediler. o ara noel sakatlandı. zaten potansiyel dışında bişiyi yoktu. kötü sakatlık kırdı adamı. ki millet hala greg oden'ı düşünüyor.
    dediler ki ben mclemore çok acayip bi adam olacak birinci sıra odur. ortalık sg kaynarken o da kaynadı. gitti sacramento'ya. tyreke yolcu herhal. tyreke bi nba 2k çekerde hala acayip bi adam olabilir mi?
    sonra yeniden talent ayarına nerlens noel'e döndüler. adam ebesinin amında seçildi, sevinemeden trade edildi.

    hiçbiri birinci sıra olmadı. arkadaş benim adamım rudy gobert ile dennis şröder mi ne .

    ne varsa avrupa'da var bu sene. bi de şu yunanlı giannis adıbilmemnekutubo.
  • draft'ta ust sirada secilmesi beklenen bazi oyuncular "yesil oda"ya davet edilmis.
    nerlens noel
    victor oladipo
    otto porter
    alex len
    anthony bennett
    ben mclemore
    trey burke
    michael carter-williams
    c.j. mccollum
    cody zeller

    bu oyuncular draft gecesi aileleriyle ozel bi odada oturtuluyorlar, secildikleri zaman sahneye cikip komisyonerin (david stern) elini sıkıyorlar.
  • birinci tur:

    1. cleveland anthony bennett (pf) unlv
    2. orlando victor oladipo (sg) indiana
    3. washington otto porter (sf) g'town
    4. charlotte cody zeller(pf) indiana
    5. phoenix alex len (c) maryland
    6. new orleans nerlens noel (c) kentucky
    7. sacramento ben mclemore (sg) kansas
    8. detroit kentavious caldwell-pope (sg) georgia
    9. minnesota trey burke (pg) michigan
    10. portland c.j. mccollum (pg) lehigh
    11. philadelphia michael carter-williams (pg) syracuse
    12. oklahoma city steven adams (c) pittsburgh
    13. dallas kelly olynyk (pf) gonzaga
    14. utah shabazz muhammad (sf) ucla
    15. milwaukee giannis antetokounmpo (sf) greece
    16. boston lucas nogueira (c) brazil
    17. atlanta dennis schroeder (pg) germany
    18. atlanta shane larkin (pg) miami
    19. cleveland sergey karasev (sg) russia
    20. chicago tony snell (sf) new mexico
    21. utah gorgui dieng (c) louisville
    22. brooklyn mason plumlee (c) duke
    23. indiana solomon hill (sf) arizona
    24. new york tim hardaway jr. (sg) michigan
    25. la clippers reggie bullock (sg) unc
    26. minnesota andre roberson (sf) colorado
    27. denver rudy gobert (c) france
    28. san antonio livio jean-charles (pf) france
    29. oklahoma city archie goodwin (sg) kentucky
    30. phoenix nemanja nedovic (sg) serbia

    ikinci tur:

    31. cleveland allen crabbe (sg) california
    32. oklahoma city alex abrines (sg) spain
    33. cleveland carrick felix (sg) arizona st
    34. houston isaiah canaan (pg) murray st
    35. philadelphia glen rice jr. (sf) nbdl
    36. sacramento ray mccallum (pg) detroit
    37. detroit tony mitchell (pf) n texas
    38. washington nate wolters (pg) s dakota st
    39. portland jeff withey (c) kansas
    40. portland grant jerrett (pf) arizona
    41. memphis jamaal franklin (sg) sdsu
    42. philadelphia pierre jackson (pg) baylor
    43. milwaukee ricky ledo (sg) providence
    44. dallas mike muscala (pf) bucknell
    45. portland marko todorovic (sf) serbia
    46. utah erick green (pg) va tech
    47. atlanta raul neto (pg) brazil
    48. la lakers ryan kelly (pf) duke
    49. chicago erik murphy (pf) florida
    50. atlanta james ennis (sf) l beach st
    51. orlando romero osby (pf) oklahoma
    52. minnesota lorenzo brown (pg) nc state
    53. indiana colton iverson (c) colo st
    54. washington arsalan kazemi (pf) oregon
    55. memphis joffrey lauvergne (pf) france
    56. detroit peyton siva (pg) louisville
    57. phoenix alex oriakhi (c) missouri
    58. san antonio deshaun thomas (sf) ohio st
    59. minnesota bojan dubljevic (pf) serbia
    60. memphis janis timma (sf) latvia
  • hoffffff, eleştirilere bak ya; "adamların fiziklere bak, tıftıfıllar ehi :)" gibi yorumlarla dolmuş.

    arkadaş işte bu yüzden nba ile sonraları haşır neşir olanların basketbol yorumlarını siklemiyorum. meşhur '98 draftını açın bakın, geleceğin süperstarı olacak o "çocukların" boylarına, poslarına, tiplerine bir bakın. hay düz mantığınıza sokayim ya, gidin 2k'da ayı gibi bi c veya pf yaratın, takılın işte.

    noel'in 6'ya düşmesine şaşırdım, mock draftlarda genelde 1 ile 2 arasında gidiyordu. ama artık kulüpler, yıllardır ilk ikide seçilen c'lerin lanetinden o kadar çekiniyorlar ki temkinli davranmışlar. hak veririm. ama ben cavs'in yerinde olsam alırdım noel'i. irving de var, omurgayı 1 ve 5 üzerine kurar 2014 lebron dedikodularını beklemeye başlardım.
hesabın var mı? giriş yap