6 entry daha
  • 2006 draft'ı nba tarihinin en kötülerinden biri kabul edilir ancak o zaman bile draft öncesi çok iyi bir draft olacağı düşünülüyordu. andrea bargnani şut atabilen bir 7-footer (2.13 metre oluyor) olarak nba'i sonsuza dek değiştirecekti, adam morrison nba'de eksikliği çekilen süper beyaz skorerdi, tyrus thomas'ın deli potansiyeli vardı, shelden williams... shelden williams amına koyayım ya. neyse, ilk beşte bunlar ve o draft'tan adam olan üç isimden biri lamarcus aldridge var (diğerleri brandon roy ve rajon rondo, çok isterseniz paul millsap)

    2013 draft'ı öncesi oluşan karamsar havayı görmek için 2000'e geri gitmek lazım. 2000 nba draft'ı tarihin açık ara en kötü draft'ı. kenyon martin, hidayet türkoğlu ve mike miller bu draft'ın ilk turunda seçilen en iyi oyuncular. kenyon martin nets'te jason kidd finale çıkıp inatla yenilirken basketbol oynamayı bilen diğer tek kişiydi, hido'yu tanıyoruz, mike miller nba finallerinde miami heat'te lebron'un içeri dalıp dışarı çıkardığı toplarda ceza şutlarını kesen 5 kişiden en beyaz olanı. eskiden jason kapono vardı ama o da yok. neyse dağıldık. (bu draft ile ilgili bir not daha, nba'de 90'larda luc longley, greg ostertag, shawn bradley gibi adamlarla hatırlayacağınız beyaz amerikan uzun furyası bu draft'ta seçilen korkunç facialar chris mihm, joel pryzbilla, mark madsen, jake voskuhl, jason collier (ikinci parantez, tam düzelmeye başlayan kariyeri trajik bir kalp problemiyle 2005 yılında hayatını kaybetmesiyle son bulmuştu, huzur içinde yatsın) ile tamamen bitti. bu sene cody zeller o günlere dönüş sağlayabilir gerçi.)

    bu draft ile ilgili en önemli olay şu. ilk round'da değil ama ikinci round'da, hatta 43. sırada, inanılmaz bir skorer ve eski bir all-star michael redd seçildi. 4. sıradan marcus fizer, 6. sıradan dermarr johnson'ın seçildiği draft'ta. bu draft nerlens noel'den başka yıldız potansiyeli taşıyan oyuncu barındırmıyor olabilir, ama her şey olur. belki anthony bennett çok acayip fiziği ve atletizmiyle yıldızlaşır, belki giannis antetokounmpo * sağı solu bloklayan, drive eden, her yıldızın korkulu rüyasına dönüşür. glen rice jr babasına benzer, rudy gobert 2.36 metrelik kulaç uzunluğuyla (yao ming'den on santim daha uzun) alçak post'u şu günlerin pivot yokluğunda kapatır. gider bu. belki de ben yanılırım, hiç biri adam olmaz.

    liseden gelirken acayip bir hype ile gelen shabazz muhammad bomboş bir adam çıkınca draft'ta yıldız eksikliği ortaya çıktı, ama her şey olur. trey burke'ü beğeniyorum mesela.

    takımlara bir nba sever olarak son çağrımı buradan yapayım, power forward-small forward kırması adamlar seçmeyi bırakın lan. marvin williams olmadı, joe alexander olmadı, derrick williams olmayacak gibi, yapmayın etmeyin. olabilecekleri en iyi şey josh smith, o da sağdan soldan el üstü orta mesafe atışlar yapıp kaçırmakla meşgul.

    saygılar. trey burke adam olur. cody zeller olmaz. unutmayın.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap