65 entry daha
  • türkiye'de askerin darbe planı yapmış olması süpriz değil. fakat bu davada kurunun yanında yaş da yanmış gibi görünüyor.

    davada yargılanan faruk yarman'ın dosyasını az çok biliyorum. adamın konuyla uzaktan yakından alakası yok. aleyhinde ileri sürülen tek delilin sahte olduğu ispatlandı. ki delil gerçek olsa bile ceza vermeye yetecek bir şey değil "yeni yapılanmada görevlendirilecekler". faruk yarman'ın bu dosyayı yarattığına dair bir delil yok. yazarı "rtayyip" diye bir excel dosyası üretmek zor değil.

    dr. yarman yine de 16 yıl ceza aldı.

    paşalar suçlu da olsa, hukuka uygun yürütülen bir dava olmadı. savunma hakları çiğnendi, maddi deliller dikkate alınmadı. yazık oldu.

    ***

    bir de "emir kulu" olana ceza verme meselesi var. emir altında olmak her zaman insanı masum kılmaz. örneğin emir verildi diye işkence yaparsanız, hala suçlusunuz. ama emir altında seminere gittiyseniz ve o semineri komutanlarınız darbe planına çevirdiyse, sizin burada bir suçunuz olmayabilir. aynı şekilde bir darbe görevlendirme listesinde adınız geçiyorsa, bu sizin o görevi kabul ettiğiniz anlamına gelmez. bunun ayrıca delillendirilmesi lazım. mahkemenin her kişi için bunları tek tek değerlendirmesi gerekiyor. 350 kişi için toptan karar vermek daha kolay olabilir ama söz konusu olan bir insanın hayatı ve şerefi.
152 entry daha
hesabın var mı? giriş yap