476 entry daha
  • geçtiğimiz yıllardaki "yakında çıkacak, yok çıkarmayacağız, üzerinde çalışıyoruz, yok şimdilik planlamıyoruz" gibi çeşitli haberin ardından nihayet phoronix'in yeni haberlerine ve haberdeki left 4 dead 2 resim ve videolarına göre bu sefer valla da billa da wine kullanmadan linux tabanlı işletim sistemlerine gelecek olan platform.

    peki steam linux için çıkacak da ne olacak? söyleyeyim: steam üzerinden şu an mac os x için 249 farklı oyun satışa sunulmuş durumda, yani bunlar windows bağımlılıklarını kırmış ve başka bir platformda çalıştırılabilir hale gelmiş olan oyunlar. yakın gelecekte steam'in linux istemcisi çıktıktan ve de oyun üreticilerine yeterince zaman tanındıktan sonra en az bir o kadar da oyunun linux tabanlı işletim sistemlerine sunulacağı rahatlıkla öngörülebiliyor. kaldı ki zaten steam üzerinde satılan bazı oyunların bizzat linux üzerinde çalışan sürümleri mevcut (bkz: world of goo) (bkz: amnesia the dark descent) (bkz: quake 4) *. valve'in de çıkış sırasında sadece platform sunmayacağı, en az 1-2 portal, tf2, l4d, hl oyununu da beraberinde duyuracağı düşünüleceğine göre linux steam'inin ilk günden oyunsuz kalmayacağına kesin gözüyle bakılabilir.

    sonuç olarak linux'un dünya üzerinde masaüstü kullanım oranının 1% seviyesinde dolaştığı bilinen bir gerçek ancak belki bu sefer en az 2% - 3% seviyesine çıkabilir. sonuçta günümüzde linux'ta oyun oynayamadıkları için windows'a geri dönen veya windows'u sadece oyun oynamak için kullanan birçok insan var.
10968 entry daha
hesabın var mı? giriş yap