• olcay neyzi hocanın, olcay neyzi olduğunu bilmediğim bir sosyal ortamda bulundum. müthiş zarif ve şefkat dolu. türk pediatrisine katkılarını yapanın bu kişi olduğunu öğrendiğimde tüm taşlar yerine oturdu
  • vefat etmiştir. doktorların böylesine değersizleştirildiği bir dönemde onun gibi hekimlerim olduğunu, olabildiğini bilmek bize her zaman güç verecek. huzur içinde uyu hocam.
  • bugün hocamın bana önerdiği kitabın yazarı. ama o fiyata bir kitabı nasıl alayım ben hocam öğrenciyim!
    sonuç olarak online bulan varsa yeşillendirsin.
  • allah rahmet eylesin . ülkedeki hekimlerin üzerinde emeği çoktu .
  • tıpçı değilim ama bu kadar geç tanıdığım için kendisini, kendimi ayıplar halde bulduğum muazzam insan.
    cumhuriyet ile yaşıt böyle bilim kadınlarımız var ne mutlu bize
  • tıpta bazı kitaplar vardır yazarının adıyla anılır.
    bir süre sonra yazarı unutulur kitabın adı o kalır.
    mesela harrison dendiğinde dahiliye kitabı anlaşılır olcay neyzi de yazdığı pediatri kitabı ile bu sınıfa girmiştir.
    kitaba pediatri kitabı denmez olcay neyzi denir.
    o kadar ki ben yıllarca olcay neyzi denince kitabi düşündüm.
    2020 yılında yayınlanan anılarını okuyana kadar da kadın olduğunu düşünmemiştim, nedense hep erkek olarak canlanmıştı gözümde.
    bu sene 95 yaşında vefat ettiğini öğrendim.
    allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın.
    kendisi göçtü ama kitabı yaşıyor
  • 3 şubat 2023 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

    türkiyede pediatri bilimine çok emek vermiş ve katkı sağlamış bilim insani. ruhun şad olsun
  • neredeyse yarım asır önce büyük emek vererek oluşturduğu persentil eğrisi halen geçerliliğini korumaktadır. dünya görüşü vb herkesle aynı olmayabilir ama birçok hekimin üzerinde büyük emeği vardır. allah rahmet eylesin. edit: imla.
  • vefat haberi ile üzmüş çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü. nasıl biri olduğundan üstte bahsedilmiş, ben size yaptığı çalışmanın zorluğundan bahsetmek istiyorum: persantil hesabı, yani kim hangi yaşta hangi boy, kilo ve baş çevresindeyken normal-normale yakın-anormal hesabı.
    öncelikle sağlıklı çocukları topluyorsunuz (ki malnutrisyondan cüceliğe, malabsorbsiyonundan tüberkülozuna gözünden anlaşılmayacak ve takip gerektirecek boy,kilo,baş çevresini etkileyecek bir dolu sebep var.) bunların boyunu kilosunu baş çevresini hesaplayıp kayda alıyorsunuz. sonra bu çocukları ilerde daha önce fark edilmemiş boy-kilo-baş çevresini etkileyecek hastalığı çıkanları çıkartmak için takip ediyorsunuz ki bu türkiye gibi medikal kayıt tutmanın çok da başarılı olamadığı bir ülkede internet kayıtları yokken muazzam bir çaba. kolay değil bir şeyin normal değerlerini belirlemek, hele hele türkiye gibi bir akraba evliliği cennetinde.

    ışıklar içinde uyusun.
hesabın var mı? giriş yap