• yapmaktan gurur duyduğum ve moderasyonu rahatlatarak moderasyonla ilgili sıkıntılara minimuma indirecek eylem.

    daha da güzeli benim dışımda birçok insanın aslında yaptığı şey.

    (bkz: hic ispiyon yapmayan yazar)
    (bkz: ben bugün bunu öğrendim)

    edit: $öyle ki: işbu tanım ispiyonun *yerine mesajı koymaktadır, ispiyonlamadan önce uyarmaktan farklıdır. ancak taşınıp taşınmaması moderatörlerimizin takdirine kalmıştır. *
  • geri bildirimi her zaman beklenen gibi olmayan hareket. aman diyelim, tahmini egosunu yanlış hesapladığınız yazarlara dikkat.
  • ispiyon gorevinin dogru olanidir... once uyarmak sonra baktin duzelmiyo gammazlamak gerekir...
  • benim de sonuna kadar desteklediğim eylem. demokratik bir sözlük için önemli bir adımdır. keşke herkes böyle olabilse.

    ayrıca:
    (bkz: #10403573)
  • kimi zaman doğru, kimi zaman yanlış bir harekettir. şöyle ki; hatalı entry'lerin iki şekli vardır. birincisi kişinin dikkatsizliği, gözünden kaçırması gibi nedenlerle girilen hatalı entry'ler; ikincisi, kişinin sözlük kurallarını öğrenmek için en ufak çaba sarf etmemesi, öğrense de uygulamak için en ufak bir çaba sarf etmemesi gibi sebeplerle girilen entry'ler.

    bir yazar, binlerce entry içeren bir başlıkta yazmak istediği şeyin daha önce yazılmış olup olmadığını veya yazmak istediği konunun daha başka bir başlıkta incelenip incelenmediğini aramış, bulamamış, bulmuşsa da gelen sonuçlar içinde gözünden kaçırmış olabilir. bu yüzden yazılmış şeyi tekrardan yazabilir, mükerrer başlık açabilir. hatta bunu aradım mamafih bulamadım bakınızı ile de belirtmiş de olabilir. bu durumda yazarın dikkatsizliğini ispiyonlamak yerine kendisini mesajla uyarmak daha doğrudur.

    lakin; soru başlığa cevap entry girilmeyeceğini bile bile köpüklü türk kahvesi nasıl pişirilir başlığına "şöyle pişirilir böyle pişirilir" diye entry girenleri; format neymiş, nasılmış diye bakmaya bile gerek duymadan saçma sapan entry girenleri de uyarmak değil ispiyonlamak gereklidir ki formatı doğru öğrensinler, bir daha yapmasınlar.

    entry'nin hangi gruba girdiği, tabii ki gammaz staff'ın takdirindedir ki ben gammaz staff'ın bu ayırımı zaten yaptığına inanıyorum.
  • hatalı entry'nin çöpe gönderilmesini, dolayısıyla entry'ye verilen oyların geçersiz kalmasını önleyen eylem, nitekim entry sonradan düzeltilip canlandırılsa da o oylar geri gelmiyor.
  • klon saldırısı nedeniyle tekrardan reklamını yapmak ve hatırlatmak istediğim eylemdir.

    otokontrole sahip, özerk bir sözlük için atılacak olan ilk adımdır. ki moderasyonun da yükünün azalacağı için buna tepki göstereceğini zannetmiyorum.
  • sozluge yazabilme imkanina bugun kavusmus olan biz caylaklarin, yaptigimiz hatalari duzeltebilmemiz ve sozluge uyum saglayabilmemiz icin yapilmasi gereken, takdir edilesi davranis bicimi.
hesabın var mı? giriş yap