• istanbul'da bir silikon vadisi kurulursa şehri basacak olan yazılımcı kitlesinin çinli olmayanları. apartman dairelerinde nasıl 20 kişi kalınır, baharat kokuları nasıl ortalığa yayılır gibi sorunsallarımıza da çare olurlar diye düşünüyorum.**
  • olasi bir istanbul konaklamarinda "cok az insan var lan burda" demeleri beklenen zehir gibi insanlar.
  • indiana jones'ta garimaaaaa diye bağıran hindu büyücü kadar bilinmezler. emperyalizm kafamıza şöyle kodlar yerleşmiştir:

    hindu: ot tüketicisi parapsikolojik fakir
    k. koreli: nükleer füzeli komünist sapıklar
    afgan: rpg'li eroin imalatçıları
    çinli: 2 dolara 1 hafta çalışan açlar
    iranlı: nükleer füzeli islamcı sapıklar
  • kalabalık bir güruhtur.
  • benim tanidigim bir tanesi, köri kokmaz, aksine mis gibi davidoff cool water kokar. her gün dus alir ve yemek yaparken etraftaki tüm giysilerini dolaba kaldirir. o komik hint aksanindan eser yoktur, bazen kafasini sallar konusurken ama güvercinler gibi de degildir. gayet ateisttir, üniversiteye giden birisinin tanri diye bir varliga ve dinlere inanabilecegine akil sir erdiremez, vs. vs. sanirim bir istisna ile karsi karsiyayim.
  • oldukca parlak , basarili ve son derece zeki ornekleri ile calistim. cogunlugu olusturan streotype'in farkindayim, onun aksine ornekler de var, bilinsin diye yaziyorum.
  • simdi iit diye bir okul var bu hindistan'da. bircok var ama ozellikle bombay ve delhi subesi. bunlara girmek icin bizdeki universite sinavlari gibi bir sinavda benzer sekilde cok cok iyi derece almak gerekiyor.

    buralardan cikan cocuklarin cogu buyuk sirketlerin merkezlerinde yazilim muhendisi olarak calisiyorlar. bazen mulakat yapma sansim oluyor ve sunu da soyliyim. turkiye'de verilen bilgisayar muhendisligi egitimden cok daha iyi bir egitim aliyorlar. adamlar da gayet basarili programci oluyor.

    gercek bu sekilde. bunun disindaki dusunceler varsa da bize uzak olsun mumkunse. irkcilikta israr eden arkadaslar da gitsin olene kadar vb6'yla 1998'de yazilmis raporlama programlarini debug etsinler.

    ve ettiler de zaten. hadi cocum simdi devam dim x, dim y hintli programcilar eki eki ...
  • hintli yazılımcıları bilmem ama türkiyeden yazılımcı bir arkadaşım hindistana gitmişti. giderken aman dikkat et yediklerine demiştim. 1 hafta sonra hindistandan telefonla beni aradı, çok dikkat etmelerine rağmen türkiyeden beraber gittiği çalışma arkadaşı orda ishal olmuş. arkadaşı sabaha kadar 10 litre serum yemiş, artık ne kadar sıvı kaybettiyse. hastanede de anlaşamamışlar zaten, taksiye binmişler en iyi hastane demişler ama gittikleri yerde ingilizceyi pek bilen yokmuş, sonuçta ucuz atlatmışlar yani, 10 şişe serum ciddi hayatı tehdit eden bir ishal demek...

    hani arkadaşınız vardır sizi çağırır hindistana gidersiniz, orda projeye gidersiniz ya da adam hindistandan yeni gelmiştir, tuvaletten çıkan adamla tokalaşırsınız sonra aynı elle yemek filan yersiniz yani adamı hasta etmeyen bakteri sizi edebilir haberiniz olsun, elinizi yıkayın, kaliteli, çok pişmiş yiyin için filan diye söylüyorum...
  • saat farkini afedersin sikine takmayan adamlardir. zira o takmadigi fark yuzunden software'in update'ini gun icine denk getirirler. biz de onlarin yuzunden satis yapmaya calisirken zorla sistemi restart ettirtir, musteriyi deli gibi bekletiriz, sonra da musteri memnuniyeti rakamlarina gore bonus aldigimizdan o beklettigimiz musteriler bize telefon anketinde iyi puan vermez, priminizin icine ederler. o yuzden kendilerine karsi sevgi besleyemiyorum, zira cogu umursamaz, arada teknik destek icin ararsin bunlari sana attitute verirler, artist artist konusup adami hasta eder, aradiginiza pisman olursunuz. iyisi vardir mutlaka da bana bir turlu denk gelmek bilmedi.
hesabın var mı? giriş yap