4 entry daha
  • $imdiye kadar betasi/tanitimi vs. yayinlanan turk oyunlari icinde en cok umut vadedenidir kanimca. oyunu evli bir turk cifti geli$tiriyor ve yakin zaman once ekibe iki de grafik sanatcisi katmi$lar. yillardir turk oyun piyasasinda ya$adigimiz "cikinca super olacak" denilen yapimlarin ciktiktan sonra genelde fos diye sonmesini gozonune alirsak hali hazirda bir oynanabilir surumunun olmasi oldukca buyuk bir ba$ari olarak nitelendirilebilir. ustelik $u an icin 14$ gibi cuzi bir fiyata satilmakta ve alindigi takdirde bundan sonra cikacak butun versiyonlarini da edinme hakki veriliyor (beta/orijinal). tamamlandiginda fiyatinin 29$ olmasi du$unuluyor ve yeni surumler arttikca fiyat kademe kademe artirilarak 29$ seviyesine gelecek.

    oyundan bahsetmek gerekirse, bir kere at ustunde dovu$mek harika, oblivion'daki gibi ati sadece "digidik" sesi duyurmak icin degil, oyuna degi$iklik yapmasi icin koymu$lar ki at ustunde yay kullanmanin degi$mesi, attan inince cok buyuk bir dezavantaja donu$en lance gibi bir silahin oyunda bulunmasi gibi bir suru detay da goz alici. ornegin atli degil ko$arken bile hamle yaptigimizda speed bonus aliyoruz ki at ustundeyken bu inanilmaz boyutlara ula$abiliyor (hele bir couched lance olayi var ki aman diyeyim, "ehehe" diye uzerine at surdugunuz hasminiz tek darbede sizi ucurunca daha iyi anliyorsunuz). ayrica atin da bir hitpointi var ve karakter gibi o da yaralanabiliyor, eger karakterden once hp'sini tuketirse attan du$en karakterler once bir guzel yuvarlanip cevredekilere acik hedef oluyor, sonra da avantaj kaybetmi$ $ekilde dovu$meye devam ediyor.

    bu arada forumlari ile ilgili bir olumsuz durum mevcut, ingilizce ve diger dillerdeki forumlarda oldukca detayli ve duzeyli bir mod geli$tirme/tarti$ma/oneri durumlari sozkonusu; ancak turkce forumlardaki tonyukuk, goktengri misali nickli bir suru adam "oyuna niye cami koymadiniz", "hani turan imparatorlugu" gibi fezadan sorularla ortaligi alevlere vermekte.

    fantastik ve gunumuzedeki dunyayla alakasi olmayan bir evrende gecen bir oyun icin insanlarin geneli "hmm bir sonraki versiyonda oklar ruzgardan etkilenebilir mi? / bence silah ce$itliligi artirilsin" $eklinde oneriler getirirken turkce forumda madde madde "cami koyun, selcuklu hukumdarligini ekleyin, yazit koyun" gibi istekler(!) dile geliyor (emir kipine dikkat cekerim), bu yuzden insanlarin sabrina bile hayran olmamak elde degil (oyunun kendi resmi forumunda "crack yok mu crack" diye soran hiyarlari saymadim bile).
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap