5 entry daha
  • //(...)

    d.g. : anap döneminde "flört fahişeliktir" sözlerinizle gündeme gelmiştiniz. ciddi eleştirilere uğradınız. söylediniz mi bu sözleri?

    c.ç. : hayır. o dönem biz anap'ın muhafazakar kanadının ileri gelenlerinden görülüyorduk. algılamaya göre. sonra kutsal ittifakçılar, liberaller, muhafazakarlar diye konserve çeşidi gibi böldünüz. o haberi yazan muhafazakarların öne çıkmasından rahatsız. bana bir gün "resmi nikaha dayanmayan birlikteliklere ne diyorsunuz? isveç de var" dedi.

    ben hukuk adamıyım. tc devleti adına politikaları yürütüyoruz. bak medeni kanunu'nun 200 maddesi evlenmeyle ilgilidir. nikaha dayalılık vardır. ben esas itibariyle nikaha dayalı evliliği tercih ederim dedim. diğeri kişisel tercihtir. bizim kanunumuz imam nikahını da kabul etmiyor dedim. işte laf bu kadar. ertesi gün "flört fahişeliktir" diye bir manşet. altına bak, alakası yok. tekzip ettim ama... 13 sene geçti. haberi yazan arkadaşımız beni aradı telefonla. "vicdanen rahatsızım, söylemediniz bu lafı" dedi. eee dedim bunu ikimiz duyuyoruz, kamuoyu ne olacak. hala o beyan esas alınarak hükümetteyken bu bakan şöyle yorumları yapılıyor. benim çoluk çocuğum rencide ediliyor.

    "programa çıkar mısınız" dedi. söylersen çıkarım dedim. çıktım. o da samimi olarak bunu düzeltti. 13 senelik rötarla da olsa taktire değer. kırgınlığım yok.

    (...)//

    iç. vatan, 24 haziran 2004

    (röportaj: deniz güçer)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap