9 entry daha
  • daha ilk sayfalarda, mükemmel bir çeviri olmasına rağmen, orjinalini de okumayı kafaya koyduğum, bu hayalimi de romanın ilginçleşip geliştiği "phraxos" adlı, çok güzel tasvir edilen yunan adasında gerçekleştirmek istediğim kitap. okumaya başlarken yazarın oyuncağı olmayı kabul etmiş olmanız iyi olur. aralarda "ne olucaksa olsun, hazırım" moduna girilir, çoğu zaman hazır olunmadığı anlaşılır. bir çocuğun kurabileceği uçukluktaki hayalleri, görmüş geçirmiş, çok akıllı ve zengin bir yetişkin hala kurabiliyorsa, uygulaya da bilir.

    evet insanın aklına kitabı bırakmak gelebilir. ama nicholas urfe nasıl herseferinde merakına yenilip olayların peşini bırakmıyorsa, çoğu okuyucu da merakı sayesinde sinirini atlatır.

    sanat, aşk, cinsellik, savaş gibi birçok konusu vardır. bir arkadaşıma great expectations havasında olduğunu söylememden bir süre sonra, john fowles'un charles dickens'dan etkilendiğini söylediğini okumuştum. fakat sınırları zorlar.

    özellikle malum sahnede kalbimin nasıl çarptığını hala hatırlıyorum. beni en çok etkileyen kitap.

    tesadüfen tam iki yıl sonra gelen edit: meğersem "phraxos" diye bir ada yokmuş. hayallerimize "spetses"le devam ediyoruz...
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap