9 entry daha
  • bu milletle ilgili en ilginc konulardan biri, hintlilerin buyuk cogunlugunun kendilerini almanlarla ayni irktan olduklarini iddia etmeleridir. (bkz: aryan)

    bu iddiaya gore, develer tellal pireler berber iken, ari (saf) aryan irki afganistan dolaylarindan yola cikmis. bunlardan bir kismi doguya bir kismi batiya ilerlemis, doguya ilerleyenler kuzey hindistan'a yerlesip dravidian'larla kaynasarak hint irkini olusturmus. irklarin karismasini onlemek icin cesitli kurallar koyulmus, kast sisteminin kaynagi ise bu imis.

    ayni sekilde kuzeyden ilerleyenler ise almanya dolaylarinda teuton'larla kaynasip oynasmislar vs.. hatta gamali hac isareti (bkz: swastika) oradan gelmeymis.. ayni isaret, hindistan'da nazar boncugu gibi bi seydir.. zira hintililerin bir kismi hitler'i ziyadesiyle severler..

    nitekim bunu anlatan hintliler, saclarindan bir tutami size dogru uzatarak, 'biraz dikkatli bakarsan kizil bolgeleri ya da kokteki sari rengi gorebilirsin' derler. 'ne yani, siz guneste bronzlasmis sarisinlar misiniz aslinda' diye sordugunuzda.. 'eh zamanla oyle olmus' diye kafalarini sallarlar..

    uzulmeyin, yuzlerine karsi gulmeyin, ates olmayan yerden duman cikar mi cikmaz mi belli olmaz..
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap