8 entry daha
  • bunu ne için yapıyorum? bu önemli bir soru.

    1- dünyevi menfaatler için

    2- allah rızası için.

    allah rızası?

    allah'ın razı olacağı şeyler, insanların mutluluğu için çalışmaktır. iyilik yapıp kötülükten men kısaca. müslümana emredilen bu.

    dikkatimi çeken; buradaki insanların bir çoğunun burunlarının kaf dağında olduğu, her fırsatta başkalarını küçümseme ve aşağılamaya çalışmaları, kendilerini çok üstün ve zeki görmeleri... bu çirkin vasıfları biliyoruz, ben bunların ''neden?'' yapıldığına dikkat çekmeye çalışıyorum. müslüman olmayan ya da sol tandans kişilerde gözüme çarpıyor. niyet ne, amel ne? bunlar mı dava adamı? bir müslüman dava adamına, islam prensiplerine bakıyorum, bunların hayatta hiç şansı yok, doğruluğu da yok, faydası da yok kimseye. bunlar müslümanları beğenmezler...

    amaç davanız mı? o kibirle, o büyüklenmeyle hiç bir yere varamazsınız, insanlığa da bir faydanız olmaz, olmuyor da. ki, en çok savundukları da -sözde- gariban-işçi-ezilen. ilginç yahu, şaşırtıcı. bu adamlar söylemde garibana, işçiye, köylüye, ezilmişe, fakire sahip çıkıyor, eylemde ezmeye çalışıyor. bunları gören, okuyan gariban kaçar lan.

    müslüman; ihsan eliaçık ''namaz bir ritüeldir'' demişti de, bizim, namazı yatıp kalkmaktan ibaret sanan dindarlarımız ayağa kalkmıştı; nasıl olur? olamaz, sapık bu!.. hoca devamında, ''namaz sokakta uygulayacağın, yapman gerekenlerin bir provasıdır, hazırlığıdır'' mealinde söylüyor. bu islam'ın temelidir, çok geniş bir konu aslında, ben bir yönüne değineceğim. işte namazda secdeye giden başlar bir, zengini, fakiri falan yok, saflar var, eşitlik var. (camiye vip bölüm yaptıran akp iktidarına selam gönderiyorum) orada huşu ile bilinç kazanılır, sokakta uygulanır. islam bir yaşam dinidir, namaz bir tevhid eylemidir. (tam anlatamadım ben, merak edenler araştırsınlar biraz bu konuyu)

    çok basit bir örnek vereceğim; yolda kalmış bir araba görseniz inip itmezsiniz, kibirinizden yardım etmezsiniz, oysa hacılar öyle mi? gözünü seveyim ben onların.

    ne diyorduk? he, sizlerin yaptığı (burada gördüğüm çoğu) ''ben çok kültürlüyüm, zekiyim'' ayakları, havaları. dava falan hiç sanmıyorum, görmüyorum. gerçi bizde de dava adamı sıkıntısı var, ülkücülerde de, her yerde ''adam'' sıkıntısı var da, biz hiç değilse itiraf ediyoruz ve bize karşılıksız iş yapmayı emreden bir rabbimiz var.

    niyet allah rızası ise; en ufak bir iyiliği küçük görmemeli, onu yapmalı. ''öyle ameller vardır ki, bizim gözümüzde önemsiz ama allah katında çok değerlidir. yapan kişiyi cennete götürür. öyle günahlar da vardır ki, biz önemsemeyiz ama o bizi cehenneme sürükler.''

    insanın kendi nefsinin menfaatlerini gözetmesini ''nefsi putlaştırma'' olarak görüp insanı bundan men eden ve diğer insanların hakkını gözetmeyi emreden bir dinin pratiği cihan'ı huzura boğmaz da ne yapar? dediklerini yapsak...

    esselam allah yolunun erlerine.. rabbim bizi de onlardan yazsın.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap