• hala birileri uzun girileri okuyor diye umut ediyorum.
    arama motorlarinda dan diye en ustte yer edinen sozlukte ozellikle ve ciddiyetle uzerinde durulmasi gerekiyor bu kanun tasarisinin. ulkede herkesin ayni duyarlilikla mevzuya mudahil olmasini beklemiyorum ancak bu konu hepimizi ilgilendiriyor. cunku ortada dunyayi ve sehirleri sadece insanlara mal etmis karar alicilarin tasarisi var. pek cok insani, dindarlik maskesi altinda dindasliktan sogutan kararlar bunlar. cevreci daniskalarinin aslinda yasam hakkindan ne kadar uzak oldugunu gosteriyorlar.

    hayvanları koruma kanununda degisiklik yapilmasina dair kanun tasarisi resmi adiyla.
    (bkz: 5199 sayılı kanun)

    evvela bu kanun tasarisinin avrupa birligi'ne uyum sureci kapsaminda hazirlandigini dusunuyorum. pek cok avrupa ulkesinde sokakta yasayan kedi veya kopek gormek imkansizdir. hatta oyle ki almanya'nin bazi sehirlerinde sehirdeki guvercinleri beslemek, onlara yemek atmak dahi yasaktir. bu yuzden turkiye'den kalma aliskanlikla gurbetciler kalan ekmeklerini gizli gizli guvercinlerin erisebilecegi yerlere birakirlar.

    11.09.2012'de medyanin ayila bayila "hayvan tecavuzcusune hapis cezasi" basligiyla duyurdugu kanun tasarisi kamuoyundan destek gordu. ancak tasarinin perde arkasi hic de parlak degil. turkiye'de uygulanmasi su durumda imkansiz, orman ve su isleri bakani veysel eroglu'nun nasil onay verdigini anlamadigim bir tasari.

    "1. bu kanun teklifinde m) sahipli ve sahipsiz hayvanları belediye sınırları içinde veya
    dışında başıboş bırakmak yasaktir. maddesi eklenmis. yani sokakta kedi ve kopek olmayacak."
    http://www.blognaturella.com/…/iste-olum-yasas.html

    devamini da okuyun lutfen. goreceksiniz ki ne kadar evirip cevirseniz de olmuyor, bu kanun tasarisi birincisi bu ulkenin hayvanlarla kurdugu baglarla hic ortusmuyor. ikincisi toplanacak hayvan sayisi coklugu sebebiyle bu is iskenceye donusecek. tasariya gore hayvanlar yasadigi bolgeden ve arkadaslarindan ayrilarak bambaska bir alanda yasamaya zorlanacak.

    bakin tum bunlar cambridge bilinc deklarasyonuyla hayvanlarin bilinc sahibi oldugunun kanitlandigi yilda turkiye'de olacak. lutfen onune gecmek icin medya, unluler, bakanlar, milletvekilleri, basbakan ve cumhurbaskanina sosyal medya ve telefon, fax araciligiyla tepkinizi belirtin.
    http://www.dohayko.org/…lif-eski-yasada-ki-mad.html

    yasanin muhatabi orman ve su isleri bakani: @veyseleroglu
    cumhurbaskani: @cbabdullahgul

    bir kedinin veya kopegin bir guvercinden veya bahcenizdeki bocekten, kelebekten daha az yasamaya hakki olamaz. evcillesmis turler sehirlerde insanlarla birlikte yasayabilir. populasyon kisirlastirma ile azalabilir. hastaliklardan hayvanlari asilama ile hem hayvanlar hem insanlar korunabilir. insanlar hayvan haklari konusunda belediyeler, muhtarliklar tarafindan bilinclendirilerek hayvanlarin huzur icinde yasamalari saglanabilir. bunlar olabilecek seyler. en olmamasi gereken ise sokaktaki tum kopek ve kedilerin toplanmasi. onlarin yasam alanlarinin insanlarin keyfine gore daraltilmasi ve hatta yok edilmesi.

    yapmaniz gereken: (bkz: #30264051)

    ve eylemlere katilmak: http://www.hayvansevergazetesi.com/…sp?haberid=5775

    duzeltme: hala askidayiz.
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap