7 entry daha
  • antik mısır malum. nil boyunca verimli topraklar, kendini tanrı addeden firavunlar, piramitlerin inşası ve tarım için gereken insan gücü, bunun için oluşan bir köle sınıfı...

    musa diye biri çıkıyor, bu belki yedi milletten köle sınıfını bilinçlendiriyor, ayaklandırıyor. bunların bir kısmı mısır'dan ayrılıp bugünkü israil'e geliyorlar. musa bunlara kanunlar koyuyor. bu köleliğin ezikliğini "biz çok taşaklı bir kavimiz" diye kapatıyorlar. bununla ilgili kitaplar yazıyorlar. aralarından çıkan meczuplara, şamanlara, ihtiyar bilgelere, rahip krallara (süleyman, davud falan) "peygamber" (ya da ibrancası neyse) diyorlar. "allah bizi öyle seviyor ki bütün peygamberleri bize gönderiyor" diyorlar (bütün cinler de islam ülkelerinde, bütün şeytan musallat olma vakaları da katolik ülkelerde ya, o hesap).

    başlarına bela geldiğinde "ulan allah'ı kızdırdık, hakettik amk" diyorlar (bkz: 7.4 yetmedimi). başarılı olduklarında "allah'ın sevgili kuluyuz, eki eki" diyorlar.

    bu peygamberlik müessesesi tutuyor o bölgede. işte isa çıkıyor, onu peygamber olarak beğenmiyorlar. sonra muhammed çıkıyor, aynı kültürün devamı. bir şekilde muhammed'in ortaya koyduğu bir kitap var, bana allah gönderdi diyor muhammed bu kitabı. e muhammed'in iddia ettiği peygamberlik'in mucidi zaten israiloğulları. yani muhammed, bugün israiliyyat denen o mitler ve halk hikayelerinin ana iskeletini kabul ederek çıkıyor yola. kuran da haliyle "israiloğulları süper kavimdi, ama işte mallık ettiler, dağıldılar" falan gibi bir şeyler diyor.

    1500 yıl geçiyor. 2012 oluyor. insanlar israiloğullarının allah'a isyan edip nasıl helak olmadığına, israiloğullarının neden seçilmiş millet olduğuna falan şaşıyorlar.

    çok ilginç hakikaten.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap