3 entry daha
  • yaprak yaprak dökülen dergi, "adından da anlaşılacağı gibi popüler bilim dergisi, popüler aloo" diye savunuluyor gördüğüm kadarıyla (şurada da var, bkz. popular science). popüler kısmını anladık, valla anladık.

    şimdi, bu derginin ilk sayısında:
    bir tane kuramsal fizik yazısı yok.
    bir tane evrimsel biyoloji yazısı yok.
    bir tane matematik/mantık yazısı yok.
    bir tane astronomi, astrofizik, kozmoloji yazısı yok. (astro-meselelere teğet geçen bir "dünyayı bırakıp hangi gezegene gitsek" var. aslında dergideki fena olmayan yazılardan biri, ama yetmiyor.)
    gerçi benim kafam zaten basmaz ama, bir tane kimya yazısı yok. (bir tane ayran reklamı var, yine yetmiyor.)
    geçtik, beşerî bilimlere geldik, bir tane ekonomi, dilbilim, arkeoloji, antropoloji yazısı yok. (allah aşkına "adamlar çocuk kurban ediyormuş" temalı tek paragraflık yazıyla gelmeyin bana.)
    zaten beklemiyordum ama madem yok'lardan gidiyoruz hiç yoktan ekleyeyim, bir tane bilim felsefesi yazısı yok.

    hayır yanlış anlaşılmasın, kimileri derginin derin olmamasından yakınmış, ben onlardan değilim. demiyorum ki özel görelilikten bahsederken neden lorentz dönüşümlerini açıklamadınız; yahut, galaksilerden bahsederken kuasarların keşfi meselesini neden dışarıda bıraktınız. adamlar kıyısından geçmemiş ki göreliliğin, galaksinin, derinini yüzeyini deşeyim.

    derginin yüzeysel olmasını kabullendim, popüler de popüler haydi havaya eller, yalnız, lütfen mehmet ali birand tonlamasıyla okuyunuz: siz bilim deyince neyi anlıyorsunuz kuzum?
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap