8 entry daha
  • daha 1 ay olmadı... türkiye kupası pınar karşıyaka türk telekom maçı... karşıyaka tüm oyuncuları 4'er faulle geriden gelip farkı eritiyor eritiyor... fark kapanıyor... mire chatman topu kapıyor... öne geçecek karşıyaka... hop alakasız bir düdük... ne düdüğü olduğunu kimse anlayamıyor... chatman tek kelime küfür etmiyor, tek aşırı hareket yapmıyor... sadece klasik amerikalı basketbolcu tepkisi yapıyor olduğu yerde zıplamak ve hakeme aa dostum boşversene hareketi* faul yok diyor sadece... herkesin bin kere yaptığı şeyler... hop bir de teknik faul... oha diyor insanlar ne alaka. hop teknik faul... maç kopuyor gidiyor.

    geçen gün de galatasaray mp maçı... karşıyaka'nın iyi oynayan tüm oyuncuları 4 diğerleri de 3 faulde zaten... en iyisi de 5'lemiş çıkmış daha bir iki çeyrek önce... zaten maç boyu hakem yönetimi iğrenç ama alışık olduğumuz bir durum... ona rağmen kapanıyor fark. 1 sayıya kadar iniyor. darius songaila faulun kralını yapıyor 3-4 kez üst üste. çalmıyor. eyvallah çalmaz. ribaundu alıyor karşıyaka. kenardan brandon bowdry faul diye bağırıyor. ki kendisi de 4 dakikada 4 faul almış nasıl bir hikmetse. sadece bu. faul diye bağırıyor. hop teknik faul yine. hakan demir gibi beyefendi bir adam bile çıldırıyıor. hop ona da bir teknik faul. insan olduğu yerde deliriyor ne kadar sakin olursa olsun. maç kopuyor gidiyor.

    geçen seneki olin edirne maçı, efes pilsen maçı. hiçbir açıklama yapmıyoruz diye bildiriler yayınlanıyor. önceki senelerden darüşşafaka maçı. efes pilsen. her maç. her zaman aynı olay. birilerinin birşeyler yapması lazım.

    yakın zamanda iki örnek bunlar. daha tonla örneği var. bu ekşi sözlük başlığında da var. (bkz: erşan kartal) bu adam bir takıma karşı objektif karar verme ve yönetme anlayışı ile bağdaşmayan yönetim gerekçesiyle türkiye basketbol federasyonu tarafından ceza almış bir hakem. bir galatasaray yöneticisinin gidip bunun ağzını burnunu kırmışlığı bile vardır dayanamayıp. tasvip etmiyoruz elbette de aranmak diye birşey var. haksızlık diye birşey de var. adaletsizlik. bu adam bunu yapamıyor, yapmıyor. kötüye kullanıyor. ama hakemlik yapıyor. ve bu şekilde yapıyor. yapmaya devam da edecek. böyle garip bir iş. kızıyor insan. ağzını burnunu kırası geliyor. yakışmaz ama. sakin insanız. ki hiç hakemle makemle uğraşan insan değilim. işin dalgasındayız. ama zorla tav ediyor insanı. biz ancak bağırıyoruz erşaan erşaan diye. aklını başına alsın diye. alması lazım. hakemlik yapamıyorsa yapmamalı. ki yapamıyor. o zaman yapmasın. net. emek hırsızlığına varacaksa bu iş varmasın. erşan kartal hakemlik yapmaması gereken bir insan. neler söylerim ama bu kadarını söylüyorum. başka işlerde eminim daha başarılı olacaktır. şarkıcı olsun mesela. biz back vokal yaparız. eerşaaan erşaaan diye. şarkıcılık iyi fikir. dans da edebilir. dans estetik bir spor. bir sanat. erşy falan yapar adını. mis. tavsiye tabii sadece bunlar. yapmayabilir. yapabilir. yeter ki hakemlik yapmasın. istediğini yapsın. hakemlik yapmasın. çok sakinim. ama sinirlenince çok sinirli oluyorum. çok insan bu adama çok sinir oluyor. yapmasın. erşan. sana diyorum. bırak bu işleri. hiçbir şey yapamazsan ailene, çevrene vakit ayır. evde otur. ev işi yap. güne git.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap