8 entry daha
  • bu sözü bir şehit annesi söylemişti zamanında. zaten başka biri söyleseydi uğrayacağı linci tahmin bile edemiyorum. zira sırf kürtçe şarkı söylediği için bile yuhalanabiliyor insanlar.

    bunu söyleyen kadın çok cesur bir kadındır. karşısına tskyı aldığı için falan değil. oğlunun ne uğruna (belki de sadece bir komutan hatasıyla) öldüğünü düşünerek o'nun ölümüne katlanma cesaretini gösterdiği için.

    kimse benim için ölmesin. hiç bir çocuk babasız kalmasın, hiç bir kadın kocasız. ben huzurlu uyuyayım diye sabaha kadar nöbet tutmasın. ömründen 15 ay saçma sapan bir hapis hayatına dönüşmesin. adalet istiyorum sadece. eğer kardeşimin canı bu ülke için feda edebiliyosa hepimiz canımızı verelim.

    vatan kutsallığına inananlardan değilim. vatan kutsayanları, ille kendi evim olsun kirada oturmayayım, ev sahibi derdim olmasın tipi insanlara benzetiyorum. bunlar işin sıkıntısını çekmişlerdir. vatansızlığı yaşamadık. o yüzden belki de bilmiyoruz kıymetini kabul. bireyi kutsallaştırdık biz, insan canından daha önemli bir şey olmadı o zaman. bu da kabul. ama gerçekten o can gidince neyin anlamı kalıyor? bir de o canın gitmesi hiç bir şeye hizmet etmiyorsa nasıl dokunmuyor bu size, şehitlerimizin annesine, babasına? kimle yapıyoruz biz bu savaşı? bu bir savaş mı önce tabi? kürtlerle mi? pkk dediğimiz kim? bu vatan dediğimiz yer savaştıklarımızın da aslında vatanı değil mi? hadi onların hepsini attık annelerinin, babalarının, kardeşlerinin vatanı değil mi? onlar ne için can veriyolar? bunlara bir cevap vermeden kimse şehit haberi için vatan sağolsun demesin bence.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap