7 entry daha
  • yirmi, otuz yıl boyunca aynı imzayı atmış, her türlü resmi işlemini, email adresini, şusunu, busunu aynı isimle yapmış insanların haklı olarak almaları durumunda bazı kazma kürek arkadaşların "ne işinize" diyebilecek kadar sığ, bir o kadar anlayışsız, bir o kadar da bilgisiz olduklarını ispatlayan eylemdir.

    akademik kariyerden size ne? ben evde duvara bakıyorum belki "iş" olarak, belki sabahtan akşama kadar "kadın programları" seyrediyorum, belki atom mühendisiyim, biri adımı sorduğunda doğduğum isimle anılmak benim hakkımdır.

    bu yukarıdaki söylemlere sahip arkadaşlara, "siz evlendiğinizde adınız artık ahmet olmayack, mehmet olacak" desek, hadi adını bırak, soyadınız değişecek desek ne yaparlar acaba?

    kocamı da çok severim, burada bu entryleri yazan arkadaşların yaşı kadar yıl da evliyimdir büyük ihtimalle.

    yapması da çok kolaydır, hatta ben bin yıl önce evlendiğimde böyle bir uygulama bulunmadığı için yıllarca sadece kendi soyadımı kullandım, ancak ikinci çocuğumu doğururken sigorta vb konularda zorluk çıktığını öğrendiğimde eşimin soyadını da eklettim.

    haa, bir de benim gibi iki isim iki soyadı olan kadınlardurumunda olanlar mevcut, bize yeni formlar filan bastırılmasına gerek yok ama, idare ediyoruz, alt satıra filan yazıyoruz.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap