6 entry daha
  • eger evlenmeden onceki soyadi (kizlik soyadi, kizlik zari, illa evlenmeden olmaz diyor yani devlet) ile taninan bir kisiyseniz, ornegin makaleleriniz, kitaplariniz, eserleriniz varsa, yani alaninizda isim yapmissaniz, evlendikten sonra da illa ki "esimin soyadini da alacagim" diyorsaniz, cift soyadina sahip olma seceneginizi kullanabilirsiniz.

    eger sirf caniniz istiyor diye cift soyadi secenegini kullanmak isterseniz/kullanirsaniz feminist damgasi yersiniz zira kadin kendi soyadindan vazgecmiyorsa illa ki "menopozu yaklasmis inatci feminik"tir, gereksiz ozguven sahibidir, ne gerek vardir, icat cikarmistir.

    avrupa'daki cogu ulkede cift soyadi kullanilabilir (illa kullanilir degil, kullanilabilir). evlilik uzerine veya degisik aile birlesmeleri uzerine cift soyadi edinilir. evlilik uzerine edinilen cift soyadlarda kadinin kendi soyadi ile esinin soyadi "-" isareti ile ayrilir. cocuklar ise ya annenin ya da babanin soyadini alir (bildigim kadariyla da ispanya'da annenin soyadi da babanin soyadi da cocuga gecer, babanin soyadi cocugun ilk soyadi, annenin soyadi da cocugun ikinci soyadi olur).

    amerika'da ise kadinlar evlendikten sonra kendi soyadlarini ikinci isimleri olarak kullanabilirler ancak kendi soyadlari ile eslerinin soyadi "-" ile ayrilmaz, dolayisiyla kadinin "kizlik" soyadi, evlendikten sonra soyadindan sayilmaz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap