78 entry daha
  • her hastalıkta tedavinin en kilit noktası önlemler almaktır. misal olarak, bu nedenledir ki lösemi hastalarının ağzında maske bulunur?
    ms hastalarının bir maskesi olmamalıdır. yani derine kuytuya birşeyler atmamalılar, birşeyleri gizleyerek veya bir konuda susarak kendilerini güçlü sanmamalılar. vavien filmindeki sahnede ne diyor settar amcamız: "dünyadaki bütün büyük hastalıkların asıl sebebi bu, içine atmak! içine atma!"
    bir diğer koruyucu önlem de hayatlarına çok fazla kişi sokmasınlar ms hastaları. giren her kişi bir parça sizi üzme riskini de beraberinde getirir. luzumsuz sosyalliğe gerek yok.
    bir salgından kaçtığınızı düşünün. her insanın sizi üzme riski varsa madem, o halde insanlarla aranızda mesafe olsun, ve onlarla bir ilişki halindeyken maskenizi çıkartmayın. ayrıca en az 5 çocuk falan yapın. yüksek devlet erkanının hastalara tavsiyesi bu yönde.
    hangi ilaç en iyisi şeklindeki kaoslar çok da akıllıca değil. yapabilecek gücüm olsa elimin altına 100 tane hasta alır, kontrollü deneyle bi kısmına bonibon yedirir, içlerinden başarıya ulaştığım bikaç tanesi üzerinden gayet son model akademik makale yazar, hiçbişey bilmiyorsam poster falan sunardım. tabi bu işin batıl inanç yönü. o ilaçlar bitecek arkadaş, aksatmayacaksın. ama şunu da bileceksin ki bu meredin net bir çaresi yok, e bunun için üretilen ilaçlar da bir yere kadar koruyucu önleyici veya tedavi edici. veya senin vücudun yine senin vucuduna neden bu şerefsizliği yapıyor bunu da pek net bilmiyorlar.
    ama güveneceksin o doktorlara, onların tavsiye ettiği ilaçları emir telakki edeceksin. bu esnada salak gibi kendini savunmasız bırakmayacaksın. bol meyve tüketir gibi bolcana gün tüketeceksin, güneş falan göreceksin, hayat ne güzel kuşlar vapurlar diyeceksin. böyle böyle gayet de güzel, kimseye hissettirmeden, zorda kalınca inkarlarla yaşayabilirsin.
    bir de her ms olan bikaç aylık ömrü kalmış kişi değildir. kimisi çok yıpranmıştır ve yıpranacaktır, kimisi ufak sıyrıklarla ve kayıplarla yoluna devam eder.
556 entry daha
hesabın var mı? giriş yap