58 entry daha
  • destekçileri de kendisi kadar hiçbir şeyden anlamayan kişidir.

    bu sağcılar kendilerini demokrat, liberal, entel falan sanmayı pek sevdi. dp'nin adından falan geliyor herhalde bunların demokrat kelimesi tutkusu.

    --- spoiler ---

    isteyen, istediğini, istediği yerde ve şekilde protesto eder.

    --- spoiler ---

    bunu algılamaktan aciz bir demokrasi anlayışı ile demokrat olduğunu iddia edebilmek nasıl bir kafa gerektiriyor? muhafazakar liberal kafası. şaka gibi.

    maçta bağırılır bağırılmaz, konserde gruba eşlik edilir edilmez, protestoya katılınır ya da katılınmaz, orada olmayanlara da bok yemek düşer.

    insanların konser ya da maç biletini karşılayabilecek gelirlerinin olması üzerinden çemkirmek de ezikliktir.

    -maçta diildim ama insanların bunca kompleks dışa vurmasına katlanamıyorum-

    demokratlıkla ilgili olarak da: ha birileri had aşıp ona buna "iki cihanda lekeli" dediğinde kendilerinin yiyeceği tepkiyi de hak eder. başbakanı yuhalayan kitlenin belli laflar eden insanlara tepki koyması da doğaldır, çünkü iki cihanda lekelilik görece olmakla birlikte hangi eğitim grubundakilerin hangi partiye oy verdikleri ve ülkenin eğitim durumu ne yazık ki ölçülebilir verilerdir (fact)

    dolayısıyla siz birilerine iki cihanda lekeli dediğinizde bu veri değildir, her türlü eleştirilir, ama elinde araştırmalar olan biri sizin içinde bulunduğunuz kitleye cahil ya da eğitimsiz dediğinde bu veridir. ikisi de eşit iki fikir değildir. dolayısıyla birine saygı duyulması gerekmektedir, çünkü bilimsel gerçekliktir, nesneldir, diğeri ise had aşan bir itham ve iftiradır, özneldir. öznel yorum eleştirilebilirken nesnel gerçekliğe bok atmanın anlamı yoktur.

    aynen başbakan yuhalamanın demokrasilerde hak olmasının nesnel gerçeklik, sizin "canım başbakanıma ayıp ettiler" lafınızın öznel yorum olması gibi.
    aynen protesto edenlerin dayak yemiş olmasının nesnel gerçeklik, sizin "ama bütün dünyaya rezil etti bizi pis zenginler" lafınızın öznel yorum olması gibi.
    aynen ponpon kızlardan tahrik olan birileri için gösterilerin iptal edilmesinin nesnel gerçeklik, "zavallı" diye de hala tepki koyan kesimi suçlamanızın öznel yorum olması gibi..
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap