3513 entry daha
  • her hafta insana ayrı bir koyan ve dağıtan dizi. dizi demek yeterli değil belki efsane dizi diyelim.

    --- spoiler ---

    rahmetlinin mıy mıy hallerine bizde ailecek sinir olurduk ama böyle gitmeyi de haketmedi be. giydirmişsiniz bembeyaz sonra tak tak. beyaz giyme toz olur diye boşuna dememişler.

    kenan bey unuttuğunuz bir şey var. bu yaptığınız hamle ittifakı dağıtmaz aksine öyle bir toplarki affedersiniz ebenizin bir taraflarını görürsünüz.

    cengiz nasıl bir boka bulaştığının şimdi daha bir farkında. bu adamların ezel'e benzemediğini, kimsenin kimseyle kedi fare gibi oynamadığını, bir manadan ölüm emri çıkardıklarını gördü. şimdi cengiz ayrılmak isteyebilir ama nereye gidecek? yok o taraf kabullenemez artık cengiz'i. ömer göz göre göre can'ın her gün cengiz'e baba diyişine mi katlanacak. mahallenin kara kedisi cengiz hayıflanacaktır ama kenan'ın tarafta kalır gibi geliyor.

    cengiz atay için;

    (bkz: #19313947)

    ah ah bahar gider ayak bir an için mutluluk var gibi gösterdin bize ama yokmuş işte. o güzel günlerin hayalinin içine dışardan biri gelip burnunu sokarak her şeyi mahvediyor.

    ali için artık en kolay sınavı belli kardeş. ali bu piskopat katili diri diri yer o kadar.

    yalnız piskopat katil oralet içerken kerata kahvede batak oynadığımız günleri aklıma getirdi. üzerine de cengiz'in ''al şunu eline dola beline. asıl soru ben zarları tutarken sen neleri tutuyorsun'' demesi üzerine tüm kahve kültürüm gözümün önünden geçti.

    ezel'in oğlu ile can arasındaki ince çizgi çok güzel yansıtılmış. başka bir dizide böyle bir durum söz konusu olsa ezel direk oğlum oğlum diye salya sümük giderdi. yok işte adam 12 yıldır mı ne görmemiş. ilk emeklerken, baba derken, güldüğünde, hastalandığında yanında olamamış. birden bire oğlu olduğunu öğreniyor kolay mı lan! olaya ısındığı zaman arabada can'a yaptığı konuşma çok duygusaldı.

    ezel mezarlıkta bir başına kaldığı zaman demirler arkasında gördük. hani demir parmaklıklar arkasında gibi yansıtılmış. ezel kendi iç dünyasında hapis kalmış. artık ne yapacağını bilemeyen sevmeye, güvenmeye korkan bir adam. bunların üzerine gidip ali abiye güvenini göstermesi biraz olsun bu yargılarından kurtulduğunu gösterdi bize.

    çok korkuyorum ali abi, dizinin sonunda ömer için ölecek diye. hani tamam korusun kollasında ölmesin. her hafta ömer için ölmek istiyorum böyle öbür tarafa gitmek istiyorum dedikçe korkuyorum senaristler bize sinyal mi veriyor, bu adam dizinin sonunda ömer için ölecek diye.

    bu sırada piskopat katili çekmek için kullandıkları yöntem, döviz bürosu olayları falan yanılmıyorsam azad'ın varlığının piskopat katile haberi için de kullanılmıştı.

    --- spoiler ---

    bu hikayede sonunda kim mutlu olmayı hakediyor diye soran dayıya kusura bakmasın ama seyirci demek istiyorum. evet her hafta ağzımıza ede ede izletiyorsunuz sonunda mutlu olmayı hak ediyoruz gibime geldi. yanılıyor muyum yoksa yeğen?
6425 entry daha
hesabın var mı? giriş yap