115 entry daha
  • sebep oldugu ulasim problemi, havayolu sirketlerini kara kara dusunduruyor. kulun ucagin mekanik aksamini etkiledigi, nasa tarafindan hazirlanan raporda net bir sekilde aciklanmis. 2000 yilinda yine izlanda'da patlayan bir yanardagi arastirmak icin isvec'e gitmekte olan tam teskilatli nasa arastirma ucagi, istemsiz olarak kul bulutunun icinden gecmis. raporda belirtilen ucak ozellikle kul arastirmasi icin uretilmis ve buna ragmen kulun icine girene kadar ucaktaki hicbir cihaz uyari vermemis, uydu fotograflarindan temiz olduguna inanilan bir bolgeden gecerken kul ile ilgili alicilar alarm vermeye baslamislar. bunlar olurken kokpitteki normal ucus cihazlari ve gostergeler hicbir anormal veri gostermemisler. ucak isvece varir varmaz sokulup incelenmis ve kul icinde kalinan kisa sureye ragmen mekanik aksamda gozle gorulur yipranma oldugu tespit edilmis.

    ucus yasaginin uzamasiyla hava yolu sirketleri test ucuslari yaptirip, ucaklarda sorun olmadigini one surerek, yasagi sonlandirmak icin lobi yapiyorlar. yolculardan gelen baski ile birlesince buyuk ihtimal bu hafta icerisinde kule ragmen bazi ucuslara izin verilecek. her ne kadar ucuslar sorunsuz bir sekilde gerceklesse de, zamanla ucagin mekanik aksaminda sorunlar meydana gelebilir. bunun sonucu, en iyi ihtimalle, bircok ucagin tamir hangarlarina gonderilmesi olur. en kotu ihtimali ise dusunmek bile korkunc.

    tabii ki ucus yasaginin haftalar boyu surmesi zor, soylenenler dogruysa bir hafta daha surmesi halinde bircok havayolu sirketi iflas ediyormus. havayolu sirketleri, herseye ragmen riski goze alacak ve ucuslara baslayacaklar. eyjafjallajökull'un senelerce aktif kalma ihtimali var, bu sartlar altinda kul ile yasamayi ogrenmemiz gerekiyor. havayolu sirketleri de en kisa zamnda kulu tespit edecek teknolojiler uzerine yatirim yapmalilar.
342 entry daha
hesabın var mı? giriş yap