9 entry daha
  • lan ne zamandır şu sözlükte uzun uzun kasmıyorum ama bu gece biraz abanalım bakalım klavyeye. tabi önce cahil dinciler için bazı ön bilgiler verip sonra konumuza bağlanalım. kafamdan yazacağım. hatalar olabilir.

    hadis: ehl i sünnet'e göre kuran'dan sonra en temel kaynak.
    kütüb ü sitte: en güvenilir 6 hadis kitabı.
    tirmizi: kütüb ü sitte'den bir hadis kitabı. sahih i buhariden sonra geliyor sıralamada.

    şimdi başlıktaki emri rivayet eden bir sürü ravi var. diğerlerini geçelim. bunlardan biri tirmizi. yani en güvenilir sayılanlardan. hadisleri reddeden bir müslüman iseniz bu emir sizi bağlamaz. hatta "bu saçmalık peygamberimize yapılmış bir iftiradır" dersiniz. hadisleri sorgusuz sualsiz kabul eden biri iseniz, ister istemez bu hadisi de kabul edeceksiniz.

    devam edelim. "müslümanlar çocuklarını döver." diye bir iddiam yok. kimilerine göre böyle bir emir olduğunu söylüyorum. ki o kimileri de çok büyük bir yekün. sonra bazı kıvranmalar görüyorum. hz. muhammed'in merhametli oluşuna dair bir sürü rivayetler. işte bu noktada da komik bir şey tezahür ediyor. bu emre kontra olarak paylaşılan bir hadise bakıyoruz:

    "merhamet ancak şakî olanlardan alınmıştır.?"

    nereden alınmış? tirmizi'den? peki namaz kılmayan çocuğu dövmeyi emreden hadis nereden? o da tirmizi'den. allah allah? işimize geleni alıp, işimize gelmeyeni ret mi edeceğiz?
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap