47 entry daha
  • beşiktaş ve galatasarayın defans ikilisi ve ortasahanın ikilisini karşılaştırıp, bunların birbirine denk olduğunu düşünen taraftarlarca galatasarayın daha şanslı olduğu şeklinde yorumlanan karşılaşma.

    neill - servet ikilisiyle sivok - ferrari ikilisi kağıt üzerinde hiçbir zaman denk değillerdir. ferrari neill'den süper lig tecrübesi ve takıma uyumuyla; sivok da servet'ten futbolla ilişkili her yönüyle daha iyi durumdadır. gerçi servet çoğu zaman azmiyle bu açığını kapatır, ama derbi maçlarda herkesin büyük özveriyle oynadığı düşünülürse sadece azimli olmak size fazladan katkı sağlamaz.

    ernst - fink ikilisi de, topal - sarp ikilisine göre daha teknik, daha sert ve daha güçlü bir ikilidir. bu sene söz konusu ikililerin her biri 3'er gol atmıştır. dolayısıyla ileri uca katkılarının gol arama konusunda eşit olduğu varsayılabilir. tabi topal çıkar da bir anda 2 sene önceki performansına dönerse dengeler değişir.

    forvet konusunda da, hiç derbi maç stresi yaşamamış ve sakatlıktan yeni çıkmış bir jo'nun, oynasa bile etkili olabileceğini pek düşünmüyorum. hatta ben rijkard'ın yerinde olsam, hiç düşünmeden jo'yu atletico maçına saklarım. onu da bırakın, holosko, bobo, nobre, nihat'lı forvet hattı her halukarda yarım jo'lu forvet hattından katmer katmer üstündür.

    peki kale, defansın ortası, ortasahanın ortası ve forvette bu kadar üstün olan beşiktaş bu maçı kesin alır mı? yok öyle birşey.

    beklerde, beşiktaş'ın harcadığı o kadar paraya rağmen bir eşitlik söz konusu. hatta hakan balta iyi oynarsa galatasaray bir adım öne çıkar. kanatlarda da galatasaray keita faktörüyle önde. elano ve arda'yı beşiktaş'ta kimle karşılaştırırsınız bilmem ama, her halukarda bu karşılaştırmayı kazanacakları kesin.

    sonuç olarak, defans yönünde beşiktaş, hücum yönünde galatasaray önde. dengeyi bozan galatasaray'ın arda'lı, keita'lı, elano'lu hattının pas verecek forvet bulamıyor oluşu. inönü'yü de katarsak, beşiktaş sanki daha avantajlı gibi.

    ancak beşiktaşta herşeyi değiştirebilecek 2 oyuncu var. o galatasaray avantajlı diye bahsettiğim hücum hatlarında ibreyi çevirebilecek: tello ve nihat. ikisi de bu sezon hiçbir katkı yapmadılar, ama takımdaki tartışmasız en yetenekli oyuncular. özellikle nihat'ın "yeter ulan tüm sezon kötü oynadığımız, bu maçı alayım bari" diyeceği tutarsa vay galatasaray'ın haline. pek ihtimal vermiyorum ama, ümidim var en azından*.

    ek: mesajla hatırlattılar, jo atletico maçında oynayamıyordu. o zaman saklamasın tabi, ben olsam ben de saklamam. yeterince seyirci var nasıl olsa o maçta.
132 entry daha
hesabın var mı? giriş yap