43 entry daha
  • galatasaray'ın madrid deplasmanındaki oyunu sonrası daha güvenli bakılan maç.

    atletico'nun hızlı forvetleri karşısında saçmalamayan bir de üstüne dengeli çıkışlar yapan bir galatasaray gördükten sonra sadece bobo'nun günlük performansına bel bağlayan bir beşiktaş'tan çekinmek saçma kalıyor bakıldığında. burada önemli olan denizli'nin yapacağı tek bir seçim. o seçimin adı da holosko. beşiktaş'ı tek ayaklı olmaktan kurtarıp boyutlandırabilecek yegane adam bana kalırsa. ama holosko'nun oynaması demek bir başkasının kenarda durması anlamına geliyor ki bu ismin sivok olacağı konuşuluyor. o da başka bir araz anlamına geliyor.

    orta sahalara bakıldığında ernst - fink ikilisi sarp - topal ikilisine göre daha sert. ama ne olursa olsun sarp - topal ikilisi ernst - fink ikilisine göre daha efektif. sarp'ın ileriye çıkışlarını ve sürpriz gol arayışlarını sene boyunca beşiktaş'ın ikilisinden göremedik mesela. evet sarp hepsini bitiremiyor hatta yeri geldiğinde saç - baş yolduruyor ama defansı delme çabaları keita - arda - elano gibi adamlara daha rahat hareket sağlıyor. bu defansın dengesini bozan hareketleri bu gece de yaparsa beşiktaş defansının başına az evvel saydığım üçlü sağlam bir çorap örebilir. tabata - elano eşleşmesinde ise tartışmasız elano üstünlüğü var. sahanın her yerinde olması, milimetrik pasları ve en önemlisi fizik gücünün fazlalılığı ile elano, tabata'nın oldukça önünde.

    defanslar ise hemen hemen aynı. neill - servet ikilisine karşı ferrari - sivok ikilisi. burada bir üstünlük söz konusu değil. kaleci konusunda ise rüştü fersah fersah önde. evet leo son maçta fena değildi ama gelen topların çoğunun üstüne vurulduğunu es geçmemek lazım.

    ve forvet. galatasaray jo'nun dönüşü ile müthiş bir rahatlama yaşıyor bana kalırsa. kenarda jo'nun olması takımı hem psikolojik olarak rahatlatacak hem de karşı takım için bir tehdit unsuru oluşturacak. onun dışında atletico maçındaki gibi olacaktır durum. yani statik bir forveti olmayn 4 hücumculu bir galatasaray. beşiktaş bu konuyu bobo ve nobre ile aşmış gözüküyor. nobre'nin galatasaray şansı ve bobo'nun son dönem formu burada ibreyi beşiktaş'a çevirse bile özellikle keita ve arda ile gazlanacak olan hareketli 4 hücumcu beşiktaş'ın başına dert olabilir.

    kısacası maç ortada. yeneriz - yeniliriz tribi saçma. güzel, gollü ve heyecanlı bir maç bekliyorum ben açıkçası.

    son olarak her derbide ortaya çıkan alakasız takım taraftarlarının kendi bahçesinde oynayacağı günler diliyorum herkese. la bi gidin lan...
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap