110 entry daha
  • bütün özellikleri, yapılan eleştiriler, övgüler vb. bir yana, kindle'la karşılaştırılmaması gereken bir alettir. zira kindle bir monitör, bir bilgisayar, bir tablet değil. yoksa adamlar bilmiyorlar mı bir biçimde renkli ekran, şık şık çevrilen sayfalarla bir tablet bilgisayar yapmayı? ipad'i etkin bir e-kitap okuyucu olarak kullanma hayalini kuranların e-mürekkep teknolojisinden ne kadar haberdar olduklarını merak ediyorum. tabii insanlar ipad'deki sayfaların görünümüne bakıp ciddi bir yanılgıya düşmekteler.

    bir tablet bilgisayarda belli bir süreden sonra kitap okumaya kalkarsanız gözleriniz pörtler, beyniniz zonklamaya başlar. zira söz konusu olan bir kitap değildir. e-kitap okucularda ise e-mürekkep kullanılır. yani mürekkebi alır, elinizdeki cihazın görünür kısmına print eder ve sabitler. bu yüzdendir ki aleti kapatsanız bile bataryasından zerre enerji harcmadan sonsuza kadar sayfayı korur. piksellere bölünmüş bir monitör değil, akıllı bir kitaptır kindle.

    dolayısıyla kindle'la ipad'i karşılaştırmak abestir. gardropla masayı karşılaştırmaya benzer. e-mürekkep teknolojisine alternatif geliştirilmedikçe e-kitap okuyucuları, tablet olsun olmasın, diğer bilgisayarlarla birlikte varlıklarını sürdüreceklerdir.
1175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap