30 entry daha
  • "yanaşma medyada işçiler yok...

    doktorlar, hemşireler, sağlık işçileri de yok!.. özelleştirme adı altında kapıya konan itfaiyeciler hiç yok!.. peki, bu gazeteler, bu televizyonlar sayfalarını, ekranlarını neyle dolduruyorlar? gayet basit:

    - askeri vesayet, sivil vesayet ve darbe!..

    bir tanesi, günlerdir askeri darbe korkusunu körükleyip, “asla sivil vesayet olmaz, yalan” manşetleriyle idare ederken, bir diğeri “askerliğin kaldırılması” üzerine manşetler, ve de başyazılar döşeniyor!. the taraf, yeni bir darbe bulmuş, adı “balyoz”! isim yabancı gelmedi, sonra anımsadım; “12 mart darbesinin kod adı değil miydi bu” dedim, baktım öyleymiş!..

    dehşet bir darbe planı, tam 5 bin sayfa... 2002’deki seçimlerin hemen ardından hazırlanmış, 1 ay içinde halledilivermiş.. o kadar kısa sürede nasıl hazırlanmış diye soracak olursanız, haberi hazırlayan yasemin çongar ve asistanları onun da yanıtını veriyor:

    - 1. ordu’nun istanbul selimiye’deki karargâhının raflarından 12 eylül darbesinin “bayrak harekât planı” indirildi. hedef önce sıkıyönetim, ardından da hükümeti devirmekti…

    gördüğünüz gibi darbe yapmak gayet kolay; 12 mart darbesinin kod adını alırsın, ardından 12 eylül darbesinin, her ne hikmetse 1. ordu karargâhı raflarında hazır beklemekte olan harekât planını indiriverirsin, işlem tamam!!! the taraf’ın haberine göre, adı belli olmayan bir kurmay subay, “hiç uğraşmaya gerek yok. bana göre yapılacak en kolay hareket tarzı 12 eylül gibi bir harekâtın baştan itibaren organize edilmesi...” demiş zaten o zamanlar... neler yok ki “kopya darbe harekâtı”nın 5 bin sayfalık içeriğinde.. yunanistan’la savaş çıkarılması, camilerin bombalanması, tahrik timleri oluşturulması... insan düşünmeden edemiyor tabii; madem bu denli kapsamlı darbe planı hazırdı, sonra neden “ayışığı”, “sarıkız”, “eldiven” gibi kıytırık planlara geçildi? niçin en kudretli oldukları zamanda yapmadılar da, emekliliği beklediler?

    son iki soru:

    - bu müthiş darbe planı niçin tam da sivil darbe, dinci faşizm tartışmalarının göbeğine düştü?..

    - siz bu toplumu tümden salak mı sanıyorsunuz?.."

    kaynak: ümit zileli
313 entry daha
hesabın var mı? giriş yap