270 entry daha
  • hiç bir şey anlatamadığımız için külaha anlatır gibi anlatıyorum. yavaş okuyun.

    şimdi kırmızı diye bir renk var. bir de mavi diye bir renk var. bu renklerin ne olduğunu renk körü olanlar hariç herkes biliyor. yüzbin yıldır bu renkleri tanımlıyoruz: gök mavi, kan kırmızı.

    bir arkadaş çıkıyor diyor ki: herşey artık kırmızı, kırmızı olmayan herşey düşman, kırmızı acaip iyi birşey, sen maviysen senin allah belanı versin, zaten maviysen senin allah belanı vermiş bile.

    sonunda da diyor ki, bence gök zaten kırmızı. onun için maviysen kırmızı değilim diye kafanı yorma.

    külah konuyu detaylı anladımı bilemiyorum ama:

    türk bir ırkın adıdır, taaa orta asyadan gelmiş, burada bir takım devletler kurmuş ve ismet özel'e kadar açık seçik anayasa, kitap, metin, şiir, kavram, saç tokası ne varsa ona göre belirlenmiş birşeydir.

    bugün "gavurla savaşan müslümana türk denir ve zaten hz. adem'e ruh üflenirken türklük yaratılmıştır" diyorsa birisi ve bu birisi tv'ye çıkacak imkan buluyorsa radikal bir faşizm sorunu var demektir. neden "gavurla savaş müslümana aborjin" demiyoruz o zaman? madem bu ırk kavramından bağımsız bir olay. hepimiz aborjin olalım anasını satiym, aborjinlik kötü birşey mi ? hakir mi görüyorsunuz?

    en çok cahilden korkacaksınız. ama cahilin en kötüsü cehaletini bilmeyendir.

    zamanın ötesinden gelen edit: hepinizi troll kovalasın. umarım bir de kendinizi islamcı zannetmiyorsunuzdur. o zaman daha da üzücü olacak.

    echel-i cühela'ya bir edit daha : hz. peygamber'e milletini sevmek konusu sorulduğunda "kişi kavmini sevmekle kınanamaz" dedi. ölçü arayana bu ölçü yeter. bunu anlamak için feraset yeter fakih olmaya bile gerek yok.
3933 entry daha
hesabın var mı? giriş yap