14 entry daha
  • eğer mücadele geleneğinden yoksun, apolitik insanlarla izlerseniz eylem görüntülerini, bambaşka bir resim çıkar karşınıza. yanınızdaki dünyadan bihaber insan, doğal olarak medyanın sunmak istediği biçimiyle algılar olayı. sanki işçiler ankara'yı terörize etmiş, kaosa sürüklemiş, polisin bütün uyarılarına rağmen eylemi bırakmamış, amaçları haklarını almaktan çok anarşi yaratmak olan amaçsız bir gruptur onlar.

    itaat eden insan için her şey rasyoneldir ve akılla, hukukla çözülebilir. zira o hiç işinden, yerinden yurdundan edilmemiştir, bunların ne anlama geldiğini de nasıl çözüleceğini de bilmez o yüzden. türk hukukunun kapsayıcılığına inanır o, polisin iyi niyetine, fedakarlığına.

    insanların iki gecedir ankara'nın ayazında neden sabahladığı, neden sıcacık evlerinde yavrularıyla zaman geçirmeyi değil de yağmurun, çamurun içinde polis ve medya tarafından hırpalanmayı, iktidar tarafından yok sayılmayı, aşağılanmayı göze aldıklarını anlayamaz itaatkar, tuzu hep kuru olmuş vatandaş.

    ben de eski eylem geleneğinin neden unutulduğunu anlayamıyorum. eskiden dayanışma vardı işçi sınıfı içinde. bir yerde bir haksızlık oldu mu, buna karşı topyekün mücadele vardı. şimdilik bir arada olan tekel işçilerinin dağılıp parçalanması an meselesi. onları bir arada tutacak tek şey destek. abdi ipekçi parkındaki kalabalığın giderek artması dileğiyle...
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap