52 entry daha
  • kimse çıkıp ötmesin arkadaş isviçre avrupa medeniyetin başkanı diye. yok kendini, kültürünü koruyormuş da yok isviçre hristiyanmış da ne bekleniyormuş da falan filan. yani bi dolu kafa siken zırva.

    ben vakt-i zamanında iskenderunda kaldığım dönemde hiç ezan sesi duyamazdık bulunduğumuz yerden. ramazan ayında büyüklerimiz oruçlarını iskenderun yerel tv'sinden açardı. lakin her pazar balkondan çalan çan sesini dinlerdik kuzenimle. yani her ülke bünyesindeki vatandaşının inandığı dinin argümanlarını korumakla mükelleftir. bak ben ezan duyamazken hristiyanlar çan seslerini duyuyordu. hayatları yasakların gölgesinde geçmişler için bu tip faşizan dayatmalar normal olabilir.

    şimdi bu ülkede musevi ya da isevi azınlıkların dinsel sembollerinin yasaklanması hakkında bir halkoylaması yapılsa sözlük yiğitlerinin tepkisi ne olurdu acep. hemen ortaya çıkıp bık bık öterdi bir grup magma yok islam dini böyle işte. yok bu ülkede diğer dinler,azınlıklar sevilmiyor falan diye.

    yurdumuza gelen elin ecnebileri rahatsız olmasın diye kimi müftülükler turistlerin yoğun yaşadığı yerlerde ezan okunmasını minumuma indirme gayreti içindeler. bu tip bir uygulama zorunlu değil aslında. neticede sen bu ülkeye gelirken buranın müslüman bir yapıya sahip olduğunu biliyordun ve ona göre geldin. şimdi ezandan rahatsız oluyorum yasaklayın, kaldırın deme hakkına/lüksüne sahip değilsin. ama bu ülke senin konforunu gözetiyor. şu halde yurtdışında yaşayan müslüman azınlığın haklarının gözetilmesini beklemek de benim hakkım.

    konuyu çok dağıttım farkındayım lakin böyle sikindirik,boktan bir kararı daha rasyonel ve itidalli yorumlama kabiliyetine sahip değilim.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap