9 entry daha
  • binlerce yildir yapilagelen dini propaganda kadar donanimli, deneyimli, kapsamli, saldirgan ve (finansal acidan) guclu degildir.

    gerci ben tam anlamiyla bir propaganda gormuyorum... benim gordugum dini konular hakkinda yapilagelen ve insan varoldugundan beri de suregelen bir tartisma. arkasina aldigi toplumsal inanis, maddi guc, idari otorite ve kilic gucuyle yillardir propaganda yapmakta olan din kavrami ile dini konularda bir sekilde seslerini duyurmaya calisan ateist ve agnostiklerin yaptiklarini ayni kefeye koyuyorsaniz elma agacinda armut yiyip, ayvalara laf atiyorsunuz gibi geliyor bana.

    ateist veya dindar olmaniz farketmez; kendi inanciniz disinda baska bir seylerin varolmasi ve bunun dile getirilmesi sizi niye rahatsiz ediyor, ilk once durustce bunu dusunun bence.

    bence de bitmesin bu tartismalar... hatta yeri geldiginde kafa da siksin ki insanlar aslinda baska fikir, dusunce ve inanislarin varoldugunu, dunyanin bu farkliliklarla zenginlestigini, ilerlemenin yolunun bu farkli dusunus ve inanislarin -olumlu veya olumsuz- devamli etkilesiminden gectigini unutmasinlar.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap