400 entry daha
  • kuran-ı kerim'i okumaya tenezzül etmeyen yada üşenen insan danışır genellikle hocalara. çünkü 1 defa kendini vererek (roman okur gibi değil, ne yazıldığını anayarak) okuyan bir insan kitapta ne denilmek istediğini çok rahat bir şekilde anlar.

    hocalara danışmak neden lüzumsuz ve kötü sonuçlar doğurur? çünkü hocaların çok çok büyük bir çoğunluğu kuran-ı kerim'in getirdiği dini değil mezheplerin getirdiği dini anlatır insanlara. mezhepler ile kuran-ı kerim arasında da kimi konularda dağlar kadar fark olabildiği gibi kimi konularda kuran-ı kerim'in ak dediğine bu mezhepler kara deme cüretini bile gösterebiliyorlar. bundan dolayıdır ki aklınızı kullanın ve şu kitabı 1 defa okuyuverin. neden mi? çünkü allah pisliği aklını kullanmayanın üzerine yağdırır.

    ayrıca lütfen kitabı okumayan insanlar öteden beriden duydukları şeylerle burada yorum yapmasınlar. ilk önce okusunlar ha ozaman tabii ki yorumları benim için çok değerlidir. ama okumadan yorum yapmak cahillikten başka bir şey değildir. ha diyeceksiniz ki "sen nereden biliyorsun okumadığımızı", evet bilmiyorum ama karşılaştığım ve bu konularda konuştuğum çoğu insan kulaktan dolma bilgiler ile bana cevap veriyor. okudun mu diye sorduğumda büyük bir çoğunluğu " hayır ama şu hoca dedi bunu" diyor. lütfen yapmayın!
1407 entry daha
hesabın var mı? giriş yap