851 entry daha
  • evrim teorisi'nin amacı tanrının olmadığını kanıtlamak değildir. ayrıca evrimin gerçek olması demek tanrının olmadığı anlamına gelmez, hatta evrim teorisini kabul eden ve tanrı'ya inanan bilim adamları da vardır. kısaca bu iki konu birbirinin antitezi değildir. evrim olgusu dinler ile, daha çok hıristiyanlık ile çatışır. tabi islam alimlerinden bir kısmı "düşmanımın düşmanı dostumdur" diyerek vatikan'ın yanında durmayı seçmiştir. gerçi vatikan evrime sıcak bakmaya başlamış; ortaçağda, güneş sistemi ile ilgili saçma dayatmaları yüzünden göt oldukları için artık bilime çok da uzak kalmamaktadır. yani, nerden tutsan eksik "yaradılış masalı*"'nı savunan bir kaç toplum kalmıştır.
    evrim teorisi yanlış olabilir, toplanan kanıtlar yanlış değerlendirilmiş bile olabilir. ama masal değildir.

    evrim ispatlandı diye kimse namazından orucundan vazgeçmeyecek. bilim adamları kendini içkiye, kumara, karıya kıza vermeyecek. din alimleri önce sessiz kalacak, sonra "ama bu zaten x kitabında yazıyor" deyip çapsızlığını, beyinsizliğini örtpas edecek.

    * yaradılış masalı: tüm insanlığın iki farklı cinsten insandan oluştuğunu öne süren, ensest masal.
    eğer bu hikayeyi insanlığın başlancı olarak değil de, toplumumuzun başlangıcı olarak düşünürsek (tarım devrimi ve sonrası), daha mantıklı sonuçlara varabiliriz.
7159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap