847 entry daha
  • ben bir alıntı yapmak istiyorum:
    "yani şöyle demektedir: "evet evren tümüyle belli kurallar çerçevesinde çalışan bir mekanizma, kompleks bir sistemdir ancak kendisi ve riayet ederek çalışmakta olduğu prensipleri kendi kendine oluşmuştur. ancak ben akıl sahibi bir varlık olarak bu mekanizmayı anlayabilir ve dilediğim değişiklikleri yapabilirim". ancak şunu görememektedir: "birçok prensip ve kadiyle çalışan evrende bir değişiklik, istenilen bir sonuç elde edebilmek için nasıl akıl bir gerek şartsa, harikulade ve fine-tuned (ince ayarlı) çalışmakta olan evrenin meydana gelmesi için de akıl gerek şarttır."
    (bkz: #17016296)

    şimdi burada kısaca denen şu:
    evrenin böyle böyle bir mekanizması var, neden bu mekanizma?

    bu aşamada şu başlığı incelemekte fayda var:
    (bkz: string theory)*
    konumuzla alakalı kısmını söyleyecek olursak, sicim teorisi der ki: bizim bildiğimiz anlamdaki evrenden sonsuz sayıda vardır. hepsinin de farklı kuralları, prensipleri vardır. yani kısaca bizim bu evrende oluşumuzun, bu mekanizma dahilinde yaşamamızın özel bir tarafı yoktur.

    sicim teorisi şu an için pek üzerinden argüman üretmeye elverişli bir konumda değildir, bunu kabul ediyorum. hatta tamamen yanlış bile olabilir. fakat getirdiği sonsuz sayıda evren kavramı gayet mantıklıdır.

    bu bağlamda demek istediğim, evrim teorisini açıklamadığı şeyler üzerinden çürütmeye çalışıp bu yolla tanrının varlığını savunmaya kalkmayın. komik oluyor.
7163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap